Желяз Андреев Снимка: Сайт на бтв29-годишният Желяз Андреев от Добрич

...
Желяз Андреев Снимка: Сайт на бтв29-годишният Желяз Андреев от Добрич
Коментари Харесай

Българин е арестуван в Добрич по искане на САЩ

Желяз Андреев Снимка: Сайт на бтв

29-годишният Желяз Андреев от Добрич е арестуван в родния си град по искане на прокуратурата в Маями, заяви бтв. Арестът е поради следствие на 11 души, които са упрекнати, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Петима от тях са българи. Според обвиняването те са работили в прът център в София, през който са продавани елементи за самолетите на сирийските авиолинии. Съединени американски щати считат, че са свързани с терористична активност.
Приятелката на Желяз Андреев – Милена Здравкова, описа пред бтв, че той е схванал за следствието инцидентно през 2005 година Тя познава мъжа от 2013 година, когато работили дружно в прът центъра в София. " Всеки от нас е контактувал с клиенти по лист, даден му от отдел „ Продажби ”, споделя младата жена. Според нея арестуваният Желяз бил чиновник на ниско равнище в прът центъра и механически е обработил продажбата на аварийна част за сирийските авиолинии.
Фирмата, за която работели, била записана в София със седалище в Маями. " Нашите контракти бяха по българското законодателство и не сме подозирали, че би трябвало да се съобразяваме с непознати закони ", споделя Здравкова.
Днес изтича мярката за задържане от 72 часа, наложена на Андреев. Във „ Facebook ” е основана група в негова поддръжка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР