Железопътните работници в Южна Корея излязоха на четиридневна обща стачка.

...
Железопътните работници в Южна Корея излязоха на четиридневна обща стачка.
Коментари Харесай

Железопътните работници в Южна Корея започнаха стачка

Железопътните служащи в Южна Корея излязоха на четиридневна обща стачка . Това е първото им групово деяние от към четири години, което се чака да понижи услугите на пътническите и товарните влакове с до 60 %. Това заяви корейската осведомителна организация Йонхап.

Демонстрациите стартираха в 09:00 часа локално време. Работещите в железниците упорстват за по-добри условия на труд и разширение на услугите за високоскоростни влакове и обезпечаването на достъп до гара в Южен Сеул.

Това е първата стачка от ноември 2019 година Очаква се тя да продължи до понеделник.

Националният железопътен оператор Korea Railroad Corp. (KORAIL), възнамерява да понижи интервенциите на пътническите влакове, в това число високоскоростната услуга KTX, и товарните влакове с сред 20 и 60 % след стачката.

Стачката има за цел да окаже напън върху транспортното министерство да седне на масата за разговор по отношение на разрешаването на влаковете KTX, ръководени от KORAIL, да имат достъп до гара Suseo, началната станция на друга високоскоростна влакова услуга, наречена Super Rapid Train (SRT).

Синдикатите също упорстват за по-добри условия на труд , като цялостното използване на двусменната система от четири екипа, която компанията се съгласи да вкара, с цел да подсигурява, че железничарите няма да работят нощна промяна два дни поред.

По-рано тази седмица министърът на труда Ли Чжонг-сик прикани профсъюзните железопътни служащи да анулират проекта си за образуване на обща стачка, базирайки се на сериозното й влияние върху стопанската система и ежедневния живот на хората.
 Нова стачка на жп служащите във Англия
Нова стачка на жп служащите във Англия

В нея са се присъединили към 20 000 служители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР