Железничар беше уволнен, след като даде положителна проба за кокаин

...
Железничар беше уволнен, след като даде положителна проба за кокаин
Коментари Харесай

Железопътен работник беше несправедливо уволнен, след като случайно изпи чай с кокаин в него, но няма да получи обезщетение, постанови трибунал

Железничар беше уволнен, откакто даде позитивна проба за кокаин при обикновен тест за опиати. < /p>

Той беше пил билков чай, който купи от пазара, който по-късно откри, че съдържа кокаин.

Съдия постанови, че той няма да получи никакво обезщетение, тъй като е „ изцяло обвинителен “ за случая.

Британски железничар, уволнен поради позитивен тест за опиати, беше незаслужено уволнен, постанови арбитражен съд, откакто той твърди, че е пил билков чай, пропит с кокаин.

Пол Гленхолмс, механик по сигурността на Network Rail от юли 2014 година, беше уволнен през 2020 година, откакто обикновен тест за опиати откри следи от кокаин в тялото му, съгласно изказванията, отнесени от Гленхолмс към.

Гленхолмс е предписал медикаменти за увреждане, което му предизвиква неприятно храносмилане, и той приемаше лекарство без рецепта, с цел да позволи казуса. На 6 септември 2020 година той купува чай от инките на пазар, който не съдържа нито една от съставките. Според трибунала той сподели, че неотложно е подействал за облекчение на неприятното му храносмилане.

Чаят от инките, прочут също като чай от мате или чай от кока, е билков чай ​​от Южна Америка, който съдържа същата дейна съставна част като кокаина. Гленхолмс продължи да приема продукта от този миг нататък и твърдеше, че не е наясно какво има в него.

На 24 септември той трябваше да премине общоприет скрининг тест за опиати и алкохол, откакто му бяха дадени осем седмици предупреждение. Резултатите демонстрираха, че Гленхолмс е дал позитивна проба за бензоилекгонин, метаболит на кокаина, открит в урината.

След това той беше отхвърлен на 30 септември, след което стартира следствие.

Гленхолмс даде персонално изказване за следствието, в което той сподели, че има вяра, че несполучливият тест се дължи на поглъщането му на " Inca Tea ", който нямаше лист със съставки. След като изследва продукта, той сподели на трибунала, че е схванал, че съдържа кокаин.

„ Разполагайки с информацията и проучванията, които в този момент знам, не бих купил с чиста съвест продукта или го консумирал, “ сподели той в изказването.

След това Гленхолмс не можа да участва на дисциплинарно чуване на 20 ноември 2020 година, като Network Rail се базира на „ стрес на работното място “ и неприятно здраве. Той също по този начин сподели, че е имало липса на „ надлежна грижа “ от мениджърите по време на следствието.

Съдията на трибунала постанови, че процедурните неточности по време на следствието значат, че уволнението е незаслужено, само че че Гленхолмс няма да получи никакви обезщетение, тъй като той беше „ напълно отговорен “ за случая.

„ Не се колебая, че ищецът е напълно отговорен за уволнението си. Той съзнателно е пил чай от Южна Америка, без да знае и без да изследва преди този момент до пиенето му, какво съдържа. Освен това той не съумя да разбере какво съдържа, макар че беше най-малко толкоз ефикасен, колкото и медикаментите без рецепта, които той беше заменил с чая. "

Business Insider доближи се обърна към Midland East Tribunal и Network Rail за коментар, само че не получи отговор незабавно.

Прочетете истинската публикация в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР