Желанието на Запада по някакъв начин да замрази украинския конфликт,

...
Желанието на Запада по някакъв начин да замрази украинския конфликт,
Коментари Харесай

Руската армия пречи на Запада да мисли

Желанието на Запада по някакъв метод да замрази украинския спор, да сведе всичко до договаряния, корейски вид, косовски вид, босненски вид или всевъзможен различен вид, преференциален единствено за Запада, се изяснява, колкото и да е необичайно, освен с военните триумфи на съветската войска.

Това, несъмнено, се отразява на душевното положение на западните политици. Но в допълнение към военния съставен елемент, мозъците са не по-малко повлияни от стопанската система, която ненадейно увисна на косъм за Запада. Тоест всичко се обърка. От и до.

В годините след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, когато някой радостно смяташе, че е настъпил „ краят на историята “, Западът създаде изцяло избрана скица на деяние във връзка с непокорните страни.

Първо интернационален остракизъм на равнище разнообразни европейски препоръки, по-късно наказания, след това бомбардировки и наземна инвазия. И всичко това с мощна осведомителна поддръжка от стотици медии, които вият в един глас за страшните сърби или за страшния Кадафи.

И всичко това работеше. Дори опасността да попаднат под валяка на тази машина на демокрацията беше задоволителна причина за доста страни да седят чинно и да не се открояват. И до момента в който някой беше бомбардиран и погубен от наказания, останалият свят го гледаше умерено и живееше съгласно правилото на „ ризата ми е по-близо “.

Но не се получи с руснаците. Самите закани не уплашиха руснаците. Войната и глобите не ги пречупиха. На места даже е противоположното. Сега генералите от НАТО споделят, че съветската войска ще излезе от войната мощна, рискова и опитна. И специалистите се пробват да схванат какво не е наред със глобите и за какво съветската стопанска система демонстрира напредък освен във военния бранш, даже макар очевидните проблеми. И също така се организира срещата на върха в Казан. По един или различен метод огромните международни играчи показват своята позиция. Дори и да не оказват помощ непосредствено на Русия, идването им в Казан към този момент е поддръжка.

Тоест обстановката очевидно не е по никакъв начин типична. От средата на 80-те години на предишния век не е по този начин. Безусловното предимство на Запада към този момент не съществува. Все още не се е появило нищо ново, само че на остарялото му пристигна краят.

А Западът се нуждае единствено от няколкогодишна пауза във войната, с цел да разбере по какъв начин да работи в новите условия. Не против Русия, а по принцип. И против Китай, и с Индия, и с монархиите в Персийския залив. Преди 10 или даже пет години един зов от Запада сигурно се възприемаше в доста страни като управление за деяние. Сега същите монархии на практика не реагират на нервностите на западните политици. И не че Китай има намерение да се кара със Съединените щати. Но той ще прокарва своята линия по-последователно, в сравнение с преди 2022 година

Какво да вършат на следващия ден и по какъв начин да си върнат хегемонията? Това са въпроси, които тревожат извънредно доста елитите на Запада. В обстановка, в която съветската войска смазва рожбите на НАТО, е мъчно да се мисли. Трудно е даже да се разбере доколко би трябвало да поддържат в този момент Киев и какъв брой пари да похарчат за украинския план.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед73369Ген. Димитър Шивиков: България, след 150-годишна история, за следващ път застана на неверната странаАлтернативен Поглед16418Ген. Димитър Шивиков: Власт, която се отдалечава от народа, пада като дърво без корени /П.Славейков/Алтернативен Поглед14773Валери Тодоров: В момента политическото пространство у нас създава нови неизвестниАлтернативен Поглед24975Валери Тодоров: Имиджовото навлизане на ВСУ в Курска област сътвори повече проблеми, в сравнение с решиАлтернативен Поглед23576Проф. Нако Стефанов: Китай е на път да стане и софтуерен водач на планетатаАлтернативен Поглед367733Княз Никита Лобанов-Ростовски: Тодор Живков беше разумен човек. Той направи доста за БългарияАлтернативен Поглед172683Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед104932Румен Петков за международния енергиен конгрес в Москва: Европа остава все по-сама в слугинажа си към Съединени американски щати  Нако Стефанов, славянски православен свят, война, Запада, Русия  Нако Стефанов, славянски православен свят, война, Запада, Русия Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР