Няма данни за купуване на гласове на територията на генералното

...
Няма данни за купуване на гласове на територията на генералното
Коментари Харесай

Генералният ни консул в Одрин: Няма данни за купуване на гласове

Няма данни за пазаруване на гласове на територията на генералното ни консулство в Одрин, нито има напрежение след атентата в Анкара, който беше осъществен в сряда. Това съобщи за БНР генералният консул на България в турския град Радослава Кафеджийска. 

31 са разкритите секции в Одрин и Тракия, като в 17 от тях ще се гласоподава с машини. Командировани и подготвени са съответните чиновници на Министерството на външните работи, които ще подкрепят изборния развой в неделя. Обстановката остава спокойна, а нормалното протичането на вота в неделя е обезпечено, подчерта Кафеджийска:

" В Тракийския район няма напрежение. Тъй като пътуваме в консулския окръг и виждаме, че има, в това число наоколо до изборните секции, пропагандни материали. Уведомили сме виновните заместител регионални шефове за подпомагането на процеса по организация и осъществяване на нашите избори, че тези пропагандни материали в предизборния и в изборния ден следва да бъдат отстранени ".

Дипломатът изясни също, че няма информация за опити за пазаруване на гласове:

" Класическото пазаруване на гласове, за което приказваме в България, за отговорниците, за схемите, за описите, така наречен купувачи на гласове - не, тук такова нещо няма, такава организираност и в този смисъл, в който се приказва в България, най-малко до нас не е достигала такава информация за такива организации - нито ни е давана такава информация от турските публични управляващи, нито сме имали публична или неофициална информация от изселническите организации ". 

Не се чака висока интензивност на парламентарния избор в неделя, само че няма изгледи и за протест на изборите, какъвто апел насочи предишния уикенд една от изселническите организации в Турция, акцентира също генералният ни консул в Одрин. Хората в Тракия употребяват изборите освен с цел да гласоподават, само че и с цел да поддържат връзка, а смяната на политическата обстановка в България може да докара до разнообразни резултати, сподели още тя. 

Представители на изселническата организация " Балкански турци " за региона на Одрин описаха пред БНР, че разделянето измежду политическите партии в България е довело до разочарование измежду гласоподавателите и ще има отрицателно отражение върху изборната интензивност.

Екипът на БНР получи информация, че една от изселническите организации – " Бултюрк ", е алармирала регионалната администрация на Истанбул поради съществуването в мегаполиса на плакати с пропаганда на една от българските политически сили. От " Бултюрк " упорстват за отстраняването на материалите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР