Желаещите да закупят нов Hummer EV ще трябва да бъдат

...
Желаещите да закупят нов Hummer EV ще трябва да бъдат
Коментари Харесай

Мототехника пасти да яде: Ще се чака 17 години за новия Hummer

Желаещите да закупят нов Hummer EV ще би трябвало да бъдат търпеливи: опашката за SUV-то и за версията пикап е към този момент... 17 години. Според The ​​Wall Street Journal толкоз време ще е нужно на General Motors за сглобяването на всички поръчани копия, в случай че не форсира темпото на произвеждане.

Сега, заради дефицита на съставни елементи и компликациите с логистиката, GM създава към дузина Hummer-и дневно, а описът с електрически коли, чакащи за доставка, към този момент доближи 77 000 души.

Около 700 души работят в актуализирания цех на GM Factory Zero в Детройт. Процентът на произвеждане на Hummer през днешния ден е извънредно невисок, изключително като се има поради обстоятелството, че електрическият автомобил беше пуснат на конвейера преди повече от шест месеца.

По отношение на скоростта на сглобяване марката GMC отстъпва както на Ford с неговия F-150 Lightning, по този начин и на Rivian с неговите R1T и R1S. От Ford обявиха, че заводът им в Диърборн, Мичиган, създава към 150 електрически пикапа на ден.

А още по-странното е, че от GMC означават, че производството на Hummer EV не изостава от графика. През втората половина на 2022 година производството би трябвало да се форсира, дават обещание представители на концерна.

Тогава GMC ще стартира да употребява свои лични акумулатори от нов цех в Охайо, построен взаимно с LG Energy Solution, и ще стане по-малко подвластен от външни доставки. Ще напомним, че съживеният Hummer дебютира през есента на 2020 година като електрически пикап, а напролет на 2021-а към него се причисли и SUV-вариант.

И двата всъдехода, в най-наточените си версии са оборудвани с тримоторен силов тракт, само че на пикапа мощността е 1 014 конски сили, а на разновидността със затворена каросерия - 842 конски сили. Батерията Ultium обезпечава надлежно към 563 и 450 километра пробег с едно зареждане. Цената на Hammer, според от версията и вида на каросерията, варира от 85 хиляди до 110 хиляди $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР