Жегите вече са налице и рискът от топлинен удар е

...
Жегите вече са налице и рискът от топлинен удар е
Коментари Харесай

Как да се предпазим от топлинен удар и какви са симптомите му

Жегите към този момент са налице и рискът от топлинен удар е доста нараснал. Понякога хората неглижират сходно положение, само че не са наясно, че то може да докара до много съществени затруднения. Ако усетите в точния момент някои признаци на топлинния удар, вие можете да се предпазите от развиването на бъдещи затруднения.

Как поражда един топлинен удар?

Ако тялото не съумява да отдели задоволително количество пот, с което да се охлади, кожата се изсушава, а пулсът стартира да се качва. При развиване на топлинен удар най-характерния признак е възприятието за комплицираност и дезориентация. То може да наподоби на мозъчен удар.

А ето най-характерните признаци, които пораждат вследствие на прегряването:
 Съвети от БЧК по какъв начин да не пострадаме в горещото време Съвети от БЧК по какъв начин да не пострадаме в горещото време
Лятото е тук с цялостна мощ и извънредно високи температури, които може да са доста рискови за живота и здравето ни. Ето какво поучават...

Отпадналост, гадене, световъртеж, главоболие, болки в мускулите

Когато топлинният удар е по-сериозен, признаците му са следните:

Суха, бледа или зачервена кожа, проблеми с равновесието, възприятие за комплициране, разширени зеници, повръщане, интензивен пулс, необичайно държание, пристъп, губене на схващане, учестено дишане.

Ако усетите някой от изброените признаци, не губете време, а повикайте здравна помощ, тъй като в множеството случаи това може да бъде рисково за живота положение. Често пъти се постанова неколкодневно лекуване на системи, което може да избави човек от гибел.

Ако усетите, че сте на крачка от топлинен удар, най-важното е да се скриете от слънцето и да намерите по-прохладно място. Намерете помещение, където температурата е по-ниска и има климатик.
 Какво да вършим при прегряване - препоръките на доктор Какво да вършим при прегряване - препоръките на доктор
Нервната система е една от най-ранимите елементи на нашето тяло при престой на висока температура. Това се обуславя от една страна от дире...

Най-добре е да се намокрите с хладка или студена вода, а в случай че имате опция може да поставите по тялото си мокри кърпи, които да го охладят. При несъразмерна горещина намерете пликче с лед, което може да поставите под мишниците си, по гърба и врата. Ако нямате лед, намерете парцал, измокрен със студена вода. Накисната тениска или потник прави също доста добра работа.

Ако въпреки всичко сте получили топлинния удар, имайте поради, че времето за възобновяване е няколко дни. При състояние, че не вземете навременни ограничения, вие рискувате да увредите своите бъбреци, мускули или даже мозъка ви, като последствията може да са необратими.

По време на жегите приемайте доста охладени питиета и вода. Важно е да не пиете богати на захар питиета и в случай че е допустимо намалете спортуването в границите на един час дневно. Сутрешното време е най-подходящо за това. След изпотяване наваксайте изгубената вода в тялото, като приемете доста течности.

Избягвайте да употребявате алкохол, до момента в който на открито е горещо. По този метод вие ще започнете незабелязано да се дехидратирате, а това ви излага на голям риск. Загубата на вода може да се окаже съдбовна, по тази причина в никакъв случай не забравяйте да пиете най-малко по 3 литра дневно.

Вземете поради тези препоръки и ги споделете, тъй като могат да оказват помощ на някой и да му спасят живота.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР