Жегите остават до края на юли. Това заяви в Тази

...
Жегите остават до края на юли. Това заяви в Тази
Коментари Харесай

Жегите остават до края на юли

 Жегите остават до края на юли. Това съобщи в " Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев. Температурите ще бъдат типично летни, само че няма да надминат 40 градуса даже в най-южните елементи на страната.

Рекордни температури обаче ще има в Италия и Гърция.

" Юли месец сме, би трябвало да е топло. Лошото е, че става доста изсъхнало. От понеделник последователно от Западна България ще стартира нарастване на облачността, в следобедните часове – интензивни превалявания, на дребни места, с петнист темперамент. Типично летни превалявания. Това нещо ще се придвижи в източна посока ", сподели климатологът.

Той успокои, че тези превалявания няма да повлияят на времето по Черноморието и температурите ще останат високи. Проф. Рачев разясни, че утринните температури няма да падат под 20 градуса.

Климатологът разяснява и наводненията в Германия. По думите му преваляванията в редица региони са достигнали 200 литра на квадратен метър. Според него има заплаха от преливане на реки. Той изясни, че циклонът, предизвикал бедствието, отслабва и към този момент се измества, тъй че преваляванията ще намалеят.

" Вчера в Драгоман паднаха за 40 минути към 40 литра на квадратен метър. Хората в от най-западната част на България са чували гръмотевиците от Източна Сърбия, където валя доста интензивно също “, сподели проф. Рачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР