Жегите не влияят добре на никого и невинаги разполагаме с

...
Жегите не влияят добре на никого и невинаги разполагаме с
Коментари Харесай

Едно вълшебно упражнение за разхлаждане

Жегите не въздействат добре на никого и не всеки път разполагаме с климатик или ветровито място в близост. Оказва се, че някои дихателни извършени оказват помощ освен да се успокоим, само че и да се разхладим по натурален метод.
 Стресът, бързите техники за справяне и по какъв начин да си върнем спокойствието за секунди
Как да преборим напрежението за 5 секунди

Навсякъде и когато и да е

Според на специалисти от Националния университет на Сингапур телесната температура може да се управлява от мозъка.

И макар че няма доста научни доказателства, които изрично да потвърждават това изказване, експертите по йога от дълго време имат вяра, че някои практики с управлението на дъха смъкват телесната температура. Дори имат и дума за това - Sitali, която на санскрит безусловно значи " изстудяване ".
 Снимка 540638

Сред върлите последователи на тази доктрина е опитният преподавател по йога и медитация Травис Елиът. И измежду всички типове извършения, които знае, той показва едно, с което можем освен да се кротнем, само че и да свалим телесния градус.

За задачата би трябвало да седнем и да се настаним комфортно.

Започваме, като затворим дясната ноздра с десния палец. И вдишваме през лявата четири пъти. След това, по време на последното поемане, смъкваме палеца от дясната ноздра и с десния анонимен пръст запушваме лявата ноздра. После вършим четири издишвания през дясната ноздра. Повтаряме всичко изначало, от пет до 10 пъти.
 Дихателните извършения, изгодите им за здравето и по какъв начин да вземем най-хубавото от тях
Дихателните извършения и изгодите им за здравето

Най-лесният метод да си помогнем

Пред Real Simple мистър Елиът изяснява и за какво този трик работи. В йогата левият канал се назовава ин, или студената сила, а десният канал - ян, или топлата сила. А с това дихателно упражнение усилваме хладната сила и по този метод се разхлаждаме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР