Жандармерия влезе в къща в плевенското село Буковлък и задържа

...
Жандармерия влезе в къща в плевенското село Буковлък и задържа
Коментари Харесай

Арести за купуване на гласове в плевенско

Жандармерия влезе в къща в плевенското село Буковлък и задържа двама души след сигнал за покупко-продажба на гласове. Претърсванията не престават към този момент няколко часа. Двамата още не са изведени от там. По информация на Нова тв има арестувана и една жена. Намерена е огромна чорба пари, документи, тетрадки с имена на хора. В същата къща на локалните избори още веднъж е имало арести.

По различен сигнал кметът Георги Божинов заяви, че е бил привикан да бъде предизвестен, че има сигнал за пазаруване на гласове против него в подмяна на един кубик дърва, само че той отхвърли.

Село Буковлък осъмна под полицейска обсада в изборния ден. Проверяваха се всички влизащи коли.

Сигнали за пазаруване на гласове не липсваха и на този избор. Късно нощес кметът на селото е бил привикан в районното ръководство на полицията за информация.

„ Сигнал, че купуваме гласове, че съм заречен по един кубик дърва и да излязат да гласоподават. Това не е правилно! В кметството няма дърва. Полицията стои пред дома ми от 02:30 през нощта до 7,30 часа сутринта ”, изясни Георги Божинов, кмет на Буковлък.

Традиционно, изборната интензивност в Буковлък е висока. Минути след отварянето на най-голямата секция в региона към този момент имаше опашка от чакащи, минали през полицейските КПП-та. В плевенското селото могат да гласоподават над 3000 души, само че доста от тях са в чужбина. На предходните избори интензивността беше към 50 %.

До обяд интензивността беше към 10%. ЦИК изиска втора машина за две от секциите, защото в едната са над 1100 имащите право на глас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР