Жандармерия охранява транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври

...
Жандармерия охранява транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври
Коментари Харесай

Жандармерия охранява транспортирането на бюлетини за местния вот

Жандармерия охранява превозването на бюлетините за идния на 27 октомври локален избор от София към обитаемоте места в страната.

" Днес за трети следващ ден съпровождаме и охраняваме моторните транспортни средства, които транспортират изборните бумаги и бюлетини към регионалните центрове на територията на страна ", сподели тази заран заместник-директорът на Дирекция " Жандармерия " Петър Антиев, представен от " Дарик ".

Той напомни, че извозването стартира в четвъртък и уточни, че ще продължи до другия четвъртък.

Днес бюлетини ще се транспортират по няколко маршрута. Първият е Перник-Кюстендил, вторият е Враца-Монтана-Видин, третият до Стара Загора, четвъртият до Смолян.

Антиев изясни, че задължението на Министерство на вътрешните работи и съответно на чиновниците на дирекция " Жандармерия " е по съпровождане на защита на моторното транспортно средство, което транспортира изборните бумаги и бюлетини.

Бюлетини към този момент са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. Относно превозването няма специфика, която да обуславя избора на местата, от които да стартира доставката на изборните бумаги.

" Доставката стартира, когато съответните регионални градове имат готовността да поемат бюлетините. В случая това са най-отдалечените места, защото има и близки дестинации. Доставяме там, където тиражът е дефинитивно избран, защото имаме места, където имаме повече гласоподаватели, вписани в описите. Това изисква доставката на повече бюлетини и тяхното допечатване ", изясни Александър Андреев от Централната изборна комисия.

" Към момента тиражът на бюлетините, който е утвърден по отношение на подадените поръчки на Общинските изборни комисии, е 17 257 800. За общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът във връзка с бюлетините за кмет за община, защото съответстват като данни:, сподели по-рано представителят на ЦИК Александър Андреев.

" По отношение на кметове на региони това включва кметове на региони в трите града София, Пловдив и Варна е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини ", добави той.

Прогнозната сума на поръчката е малко над 6 млн. лева с Данък добавена стойност.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (213)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР