Жана Самсонова, родом от Русия, се е радвала на повече

...
Жана Самсонова, родом от Русия, се е радвала на повече
Коментари Харесай

Руска веган инфлуенсърка почина. Диетата ли е причината?

Жана Самсонова, родом от Русия, се е радвала на повече от 15 000 почитатели в Instagram, споделяйки както всекидневието си на непоколебим веган, по този начин и предписания.

На 21 юли инфлуенсърката умря в Малайзия след години на пътешестване из Азия. Семейството ѝ от този момент се бори тялото ѝ да бъде върнато в Русия, с цел да се разбере формалната причина за гибелта ѝ, само че в изявление за съветски вестник майка ѝ, Вера Самсонова, изрази убеждението, че диетата е изиграла решаваща роля.

По предварителната информация се касае за зараза, сходна на холера, само че съгласно азиатските лекари вътрешните органи на Самсонова не са издържали, защото са страдали от безсилие, породено от рисковата ѝ диета.

Жана живеела на веганска диета в продължение на 10 години, като през последните 5 години премахнала напълно рибата и мазнините, задоволявайки се с плодове, семена и смутита - даже се отказала от водата в интерес на плодовите сокове.

" Без сол, по-малко мазнини, без масло и без обезводнена храна! Само нормално моно хранене! Това е всичко! И това е моето равнище след 10 години веганство ", хвалила се тя в обществените мрежи.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР