Жан-Пиер Плуе е най-новия член на Залата на славата DESIGNBEST

...
Жан-Пиер Плуе е най-новия член на Залата на славата DESIGNBEST
Коментари Харесай

Европейското жури AUTOBEST обяви финалистите в конкурса Best Buy Car of Europe 2023

Жан-Пиер Плуе е най-новия член на Залата на славата DESIGNBEST
Артур Мартинс с отличие MANBEST
DACIA е избрана за COMPANYBEST 2023

DACIA JOGGER, HONDA CIVIC, OPEL ASTRA, PEUGEOT 308, RENAULT AUSTRAL и TOYOTA AYGO X
са финалистите в състезанието AUTOBEST 2023 и те ще премерят сили за крайното отличие Best Buy Car of Europe за 2023 година. Членовете на журито, формирано от 31 индивида от 31 страни, ще създадат окончателните си оценки и ще гласоподават през идващите седмици, като спечелилият в 22-то издание на AUTOBEST ще бъде разгласен в средата на декември.

По случая, AUTOBEST популяризира и логото на тазгодишното издание на състезанието, като всеки един от финалистите има правото да го употребява в своите информационни и промо акции до оповестяването на спечелилия в AUTOBEST 2023

След сполучливо проведени и извършените събития през миналите две години, макар предизвикателните пандемични ограничавания, журито още веднъж ще посети Тисдорф, Австрия- на 23 и 24 ноември, за заключителен тест. Полигонът Fahrtechnik, ръководен от Австрийския авто клуб (OEAMTC), получи интернационално самопризнание за тестване на транспортни средства и образование на водачи в доста области. С Тисдорф, ситуиран наоколо до летището на Виена, AutoBest откри партньорство за осъществяване на повсеместен пакет от проби, с цел да изследва цялостния капацитет на финалистите.

Членовете на журито AutoBest дефинираха DACIA за победител и притежател на премията COMPANYBEST 2023 , като това отличие се присъжда на марката за изключителното пазарно показване и отличните потребителски мнения в цяла Европа. Въпреки пандемията и рестриктивните мерки в доставните мрежи, Dacia е една от дребното марки с впечатляващ растеж на европейските пазари, доказвайки уместността и желанието от страна на потребителите към нейните модели. Duster и Sandero не престават да поддържат постоянното наличие в Топ 10 на най-продаваните модели на европейския пазар при частните клиенти. Dacia Spring- първата налична електрическа кола на Европа, стана притежател на премията Best Buy Car of Europe 2022.

Артур Мартинс (Global Brand & CX Division, CBO & CXO на Kia) е новото попълнение в Залата на славата MANBEST - MANBEST 2023 . Човекът зад трансформацията на Kia и новият й световен образ има дълготраен опит в автомобилната промишленост. Той стартира кариерата си в родната си Португалия с Fiat. В рамките на този конкурентен и трогателен бранш, Артур Мартинс има шанса да работи в разнообразни области на бизнеса, преминавайки от марка на марка, от страна в страна, и от континент на континент. В Kia, той разви бизнеса в Европа, преди да се реалокира в Южна Корея. След този триумф, той се реалокира да играе централна роля в световната тактика и упоритостите за напредък на Kia, приемайки предизвикването на електрификацията.

DESIGNBEST 2023 се присъжда на Жан-Пиер Плуе , шеф-дизайнер на автомобилния колос Stellantis . Той построява цялата си кариера в автомобилната промишленост и работи за голям брой марки, в това число Renault, Volkswagen, Ford, Citroën, Peugeot и DS Automobiles. Плуе се причислява към Groupe PSA през 2000 година и след това заема позицията на шеф Дизайн на Citroën, като проектира доста модели и концепции за френската марка. Той става началник на дизайна на Groupe PSA през 2008 година и е основател на продуктовата линия DS през 2006 година, проправяйки пътя за въвеждането на новата премиум марка в Groupe PSA през 2014 г.- DS Automobiles. През 2010 година е назначен за основен шеф Дизайн и Креативна тактика. Под съзвездието от марки в Stellantis, Жан Пиер в този момент работи като шеф-дизайнер, като способства за бъдещите дизайни на марките Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat Europe, Lancia, Opel, Peugeot и Vauxhall.

Наградата SMARTBEST 2023 се присъжда на бордовата система Android Automotive OS на Renault Austral . Френският производител интегрира платформата Android Automotive OS и брилятно я комбинира със своя личен софтуерен опит за реализирането на една нова и определяща стандартите система, налична за всеобщите консуматори. Тя е елегантна, свежа и бърза, и устойчива за бъдещето, с помощта на непрестанно развиващият се Гугъл Play Store, и е главен фактор Austral да е евентуално най-добре обвързваният автомобил разполагаем в Европа.

За SAFETYBEST 2023 , журито AUTOBEST подхваща нов метод, като отличава системата LiDar на Valeo . Scala беше първата автомобилна интеграция на LiDar и компанията продължава да бъде измежду водачите снабдители на тази съществена софтуерна част. LiDar е от главно значение за автономността от Ниво 3 и нагоре и Valeo работи за реализирането му, гарантирайки безвредни пътища за всички нас. С две думи, LiDar може да вижда това, което човешкото око (и камерите) не могат.

Наградата SPORTBEST 2023 се присъжда на Юта Клайншмид , която реализира няколко крайъгълни камъка за дамите в моторните спортове. Тя беше измежду водещите състезатели на влиятелното рали Дакар и стана първата жена записала победа в крайното класиране през 2001 година с Mitsubishi Pajero. Юта, която е родена в Кьолн, само че израства в Берхтесгаден, също по този начин реализира второ място в класирането за 2002 година и трето през 1999 и 2005. И досега, тя остава дейна в сериите Extreme E като водач на Abt Cupra. 

Журито AUTOBEST включва 31+1 европейски страни (участието на Русия продължава да бъде прекратено към момента), което съставлява най-голямото без значение автомобилно жури в Европа и в света по брой на представлявани страни. Журито AUTOBEST обръща огромно внимание мърху напъните на автомобилната промишленост. Инвестициите, новите благоприятни условия за работа в автомобилния бранш, финансирането за екологични коли и технологии, поддръжката за разнообразни райони на Европа, са деликатно тествани от журито. Новите технологии в автомобила и свързаността също са под лупа. Обявяват се общо осем награди за тези достижения. През идващите седмици AUTOBEST ще разгласи и спечелилите в категориите  ECOBEST  и  TECHNOBEST .

Церемонията на 22-то издание на премиите AUTOBEST ще се организира в Ротердам, Нидерландия, през 2023 година, като датата ще бъде оповестена в допълнение. По-рано през тази година- на 9 юни, в Royal Palace Music Hall Kirrwiller, покрай Страсбург, Франция, се състоя 21-то издание на AUTOBEST Awards Gala

В продължение на две десетилетия, AUTOBEST Awards Gala се трансформира в съществена част от автомобилния календар, с артистично наличие от международна класа и неповторим Голям край на премиите AUTOBEST. Повече информация можете да намерите на www.autobest.org
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР