Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск Ако британското правителство се придържа

...
Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск Ако британското правителство се придържа
Коментари Харесай

Юнкер и Туск все още се надяват Великобритания да размисли


Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск

Ако английското държавно управление се придържа към решението си да напусне Европейски Съюз, това ще се случи през март следващата година, в случай че няма смяна в мисленето и в сърцата на нашите английски другари. Сърцата ни са още отворени за вас. Това съобщи пред Европейския парламент ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен във вторник от Българска телеграфна агенция.

Единодушна е оценката, че е реализиран задоволителен прогрес в договарянията с Лондон до момента. Имаме потребност от повече изясненост за визията на Англия за бъдещите връзки. Най-трудната работа следва, би трябвало да запазим единение при всяко състояние, добави той при обобщаването на диалозите на последната за предходната година среща на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз.

Надявам се думите на Туск да бъдат чути в Лондон, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

По мотив декемврийското съвещание на Европейския съвет той приветства съпричастността на страните от Европейски Съюз по въпроса с миграцията. Юнкер поздрави страните от Вишеградската четворка за приноса им към фонда за Африка. Квотното разселване на мигранти работи - над 95 на 100 от отговарящите на условията за пренасяне мигранти бяха разселени, разясни той. Юнкер изрази упованието останалите пет % скоро да бъдат преместени.

Необходима ни е модерна система за даване на леговище, тази година би трябвало да бъде реализирано общото решение. Никога не съм призовавал страните отвън еврозоната незабавно да се причислят, само че в контракта за Европейски Съюз написа, че в случай че изискванията са изпълнени, те би трябвало да влязат, добави Юнкер.
По въпроса за миграцията Туск означи, че това предизвикателство няма да изчезне в идващите десетилетия и прикани за единение при оправянето с този въпрос. Първостепенна задача е в никакъв случай повече да не допуснем повтаряне на рецесията от 2015 година, към този момент няма единодушие по какъв начин да реализираме това, уточни Туск.

В последвалите изявления на политическите групи в Екологичен потенциал Европейската национална партия (ЕНП) дефинира въпроса с миграцията като безпорядък. Няма воля - това нанася политически вреди и налива вода в мелницата на популистите, разяснява ЕНП.

Групата предизвести, че няма да поддържа сделките за преходния интервал след напускането на Англия, в случай че не бъдат изпълнени всички нужни условия. ЕНП разяснява, че в досегашните договаряния единственото достижение за английската страна е да бъдат върнати сините корици на паспортите на английските жители, въпреки виненият цвят на паспортите в Европейски Съюз да не е наложителен.

Европейските реформатори и консерватори показаха, че Европейски Съюз и Англия ще останат другари и съдружници. Вярваме, че можем да реализираме взаимоизгодна договорка, прибавиха те.

Групата на АЛДЕ се пошегува, че нещо е било поставено в напитката на представителя на английската партия за самостоятелност Найджъл Фараж при срещата му с основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние, тъй като след диалога Фараж поддържа втори референдум във Англия. От АЛДЕ приканиха постигнатите с Лондон договорености в първата част на договарянията да залегнат бързо в документ.

Групата " Европа на народите и свободата " разяснява, че се търси заличаването на Англия. Пътят към федерализма води в задънена улица, прибавиха от евроскептичната парламентарна група.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР