Жълто-синият украински флаг беше издигнат пред сградата на Херсонската областна

...
Жълто-синият украински флаг беше издигнат пред сградата на Херсонската областна
Коментари Харесай

Украинската армия влезе в Херсон

Жълто-синият украински байрак беше повдигнат пред постройката на Херсонската регионална администрация. До украинското знаме, на прилежащ стълб, се вее знамето на Европейския съюз, осведоми Руската работа на Би Би Си.

Фактът, че украинската войска е навлязла в Херсон, се удостоверява от публични отчети на Министерството на защитата и военното разузнаване на страната .

" Херсон се връща под контрола на Украйна, подразделения на Въоръжените сили на Украйна навлизат в града ", се споделя в апел към съветските военнослужещи от Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна. " Пътищата за оттегляне на съветските нашественици са под огневия надзор на украинската войска. Всички опити за опълчване на въоръжените сили на Украйна ще бъдат пресичани. "

" Всеки съветски военнослужещ, който окаже опозиция, ще бъде погубен - предизвестяват създателите на апела. - Единственият ви късмет да избегнете гибелта е да се предадете неотложно ".

Според Ройтерс с позоваване на прессекретаря на южната група на украинските войски Наталия Гуменюк, установяването на надзор върху града ще стане последователно , без ненужно бързане, защото командването на Въоръжените сили на Украйна не изключва опцията за диверсии .

Според Гуменюк съветските военнослужещи са се обличали в цивилни облекла през последните две седмици, тъй че на доктрина някои от тях към момента може да са в града.

" Поради това не бързаме да обявим нашите триумфи в други градове, в други области ", изясни Наталия Гуменюк. Тя също по този начин съобщи, че доста съветски бойци са се удавили в Днепър , до момента в който се пробват да прекосят реката, само че не даде никакви доказателства за тези думи .

Малко по-късно оперативното командване на група " Юг " заяви, че достъпът до освободените през последната седмица обитаеми места на Украйна, в това число Херсон, е стеснен до края на " ограниченията за стабилизиране " - в това число за публицисти.

Весь Херсон гуляє!
Слава Україні!
Слава ЗСУ!
— Дима Михайленко (@YzXYuGjxKEvn9wu)
След като съветската войска под натиска на украинските войски стартира всеобщо да напуща десния бряг на Днепър в региона на Херсон,
 Началникът на украинското разузнаване: Херсон може да бъде освободен преди края на ноември
Началникът на украинското разузнаване: Херсон може да бъде освободен преди края на ноември

Крим ще бъде освободен с военни средства следващата година, уверен той

До петък сутринта украинското знаме беше издигнато покрай постройката на регионалната администрация, а Антоновският мост, който беше мощно развален от обстрел, който до неотдавна можеше да се пресече най-малко пешком,: два сектора се срутиха в реката.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче сподели, че изтеглянето на съветските войски от Херсон на левия бряг на Днепър (което прокремълските медии назовават ​​прегрупиране), която след резултатите от, който не беше приет в света, беше.

" Това е индивид на Руската федерация, този статут е законово избран и закрепен. Тук няма и не може да има промени ", сподели Песков пред кореспонденти.

На въпрос на Би Би Си дали Кремъл счита за унизително отстъплението от Херсон , единствения регионален център на Украйна, който руснаците съумяха да овладеят и задържат няколко месеца, Песков отговори негативно.

По-рано украински и западни военни обявиха, че изтеглянето на съветските войски от десния бряг на Днепър ще отнеме няколко дни , в случай че не и седмици. Руското министерство на защитата заяви, че е.

Einwohner der Stadt feiern begeistert die???????? Armee die in die Stadt vorgerückt ist.???????? Kreml Lügen-Sprecher betont in einem Statment Cherson bleibe???????? Staatsgebiet.
Die Scheiße ist nur das die fucking???????? Besatzer keine Kontrolle mehr über Cherson haben!
— Anonymous Kollektiv Germany (@Anonymous9775)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР