Жълтата подводница - анимираният мюзикъл на Джордж Дънинг, вдъхновен от

...
Жълтата подводница - анимираният мюзикъл на Джордж Дънинг, вдъхновен от
Коментари Харесай

"Жълтата подводница" се връща в кината за 50-годишнината си

Жълтата подводница " - анимираният мюзикъл на Джордж Дънинг, въодушевен от " Бийтълс " ще се върне ще се върне в кината това лято по случай 50-годишнината от премиерата си, съобщи " Ролинг стоун ".

" Подводницата " ще бъде прожектирана още веднъж в американските кина от юли месец, в ръчно възобновено копие с огромна резолюция. Саундтракът към кино лентата, от песните на " Бийтълс " до музиката на Джордж Мартин, също е приспособен за стерео съраунд тон.

" Жълтата подводница " потегля по кината на 17 юли 1968 година Вдъхновена от едноименното парче на " Бийтълс ", анимацията е късмет за музикантите да избегнат появяването в трети филм, както ги задължава договорът им с " Юнайтед артистс ". За разлика от Help! и A Hard Days Night обаче " Подводницата " провокира възторг измежду публиката и рецензията и, съгласно мнозина, спомага за одобряването на анимацията като съществено изкуство.

Филмът е 85-минутно психеделично странствуване из Пеперландия, магическа подводна страна, чиито пазители са музикантите от Sergeant Pepper`s Lonely Hard Club (Джон, Пол, Джордж и Ринго). Те обаче не са озвучени от самите музиканти. Всъщност, с изключение на 4-те части, които звучат във кино лентата и наложителната по контракт поява във финалната сцена, " Бийтълс " са само вдъхновители на " Жълтата подводница ". Филмът е дело на канадския аниматор Джордж Дънинг.

Освен прожекциите компанията на " Бийтълс " " Епъл Корпорейшън " приготвя и комиксова акомодация на " Жълтата подводница ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР