Жълт код за високи температури е в сила за почти

...
Жълт код за високи температури е в сила за почти
Коментари Харесай

Лекар припомни важни съвети за справяне с горещините

Жълт код за високи температури е в действие за съвсем цялата страна за през днешния ден, оранжев код за рисково горещо време за област Благоевград. Заради горещините десетки колабират, а в Спешния център от предишния четвъртък се усилва броят на хората, потърсили помощ на телефон 112 на територията на София.

"Горещото време е най-опасно за хората от рисковите групи - възрастните, дребните деца и хората със характерни сърдечни болести като инфаркти и инсулти, ритъмни нарушавания и хипертония ", сподели пред камерите на Българска национална телевизия доктор Благовест Стоименов от УМБАЛ "Александровска ".

Той посъветва да не се излиза сред 14-16 часа, а при оранжев код и от 13 до 17 часа.

"Трябва да внимаваме и да няма внезапна промяна на температурата. Хубаво е да нагласяме климатиците на 24-26 градуса, с цел да може, когато излезем на 34-35 градуса, да няма толкоз внезапна смяна и тялото по-добре да се приспособява ", посъветва доктор Стоименов.

"Хората със сърдечни болести да мерят по-често кръвното си налягане, само че да не минават към самолечение, а да се съветват с доктор, а останалите жители да носят по-широки облекла, шапки и кремове за предотвратяване от слънчевите лъчи ", приключи доктор Благовест Стоименов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР