Жълт код за силен вятър е обявен за 13 области

...
Жълт код за силен вятър е обявен за 13 области
Коментари Харесай

Част от България е предупредена за времето днес

Жълт код за мощен вятър е разгласен за 13 области на страната. Това демонстрира информация в Национален институт по метеорология и хидрология.

Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен.

Днес в утринните часове в източните региони преваляванията ще спрат, облачността ще намалее и денем в страната ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще бъде прохладно. Дневните температури още малко ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 21° и 26°, в София към 21°.

Атмосферното налягане денем ще се задържи съвсем без смяна - по-ниско от междинното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 8°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че в утринните часове тук-там към момента ще има забележителна облачност и превалявания. След обяд краткотрайни нараствания на облачността ще има по северното крайбрежие, само че ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са сред 23° и 26°. Температурата на морската вода е 24°-25°, единствено по най-северното брегове към 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР