Жълт код за опасно време в Пловдив и още 16

...
Жълт код за опасно време в Пловдив и още 16
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за порои и гръмотевици в Пловдив в неделя

Жълт код за рисково време в Пловдив и още 16 области на страната оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките. В неделния ден се чакат стихии, гръмотевици и порои. Те ще бъдат съпроводени със мощен вятър, а количеството дъжд може да стигне до 35 литра на кв.м. Максималните температури също ще паднат до 26-27 градуса.
Прочетете още
Етои детайлна прогноза за времето:

През нощта над Западна България ще има забележителна облачност, тук-там с валежи от дъжд. Ще превали тук-там и в североизточните региони. Над останалата част от страната ще бъде най-вече ясно. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Утре над Западна България, а към и след обяд и над останалата част от страната, ще има забележителна облачност. На доста места ще има превалявания, в западните и централни региони обилни по количество. Ще има и гръмотевици. Вятърът в Източна България ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°, в Горнотракийската равнина и Източна България до 30°-32°, в София към 23°.

Над планините от Западна България ще има забележителна облачност, а след обяд и над масиви от останалата част на страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от югоизток, в Източна България от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 19°, 2000 метра - към 11°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните и вечерните часове ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб запад-северозападен, след обяд източен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР