Жълт код за краткотрайни валежи и гръмотевици издаде Националният институт

...
Жълт код за краткотрайни валежи и гръмотевици издаде Националният институт
Коментари Харесай

Жълт код за валежи е в сила за 10 области

Жълт код за краткотрайни превалявания и гръмотевици издаде Националният институт по метеорология и хидрология за 10 области - София, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Сливен, Търговище, Разград, Шумен и Добрич.

Според прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология през днешния ден преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд и през нощта против четвъртък, по преминаващ леден атмосферен фронт, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия за градушки.

В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни, ще продължат и през нощта против четвъртък. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската низина до сдържан и с него ще стартира да прониква студен въздух. Дневните температури, в множеството региони, ще останат към момента високи и оптималните ще са сред 28° и 33°, само че в Северозападна България и високите западни полета ще се намалят и ще са 25°-27°, в София - към 26°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Условия за обилни количества превалявания има в планините в Югозападна и Източна България. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 14°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вечерта и през нощта против четвъртък има условия и за по-интензивни феномени. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-31°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР