Жълт код за дъжд и гръмотевици обявиха за днешния 6

...
Жълт код за дъжд и гръмотевици обявиха за днешния 6
Коментари Харесай

Жълт код за дъжд и гръмотевици в 13 области на страната

Жълт код за дъжд и гръмотевици оповестиха за днешния 6 юли синоптиците за 13 области на страната.

Предупреждението е в действие за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, София-област, София-град, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив.

В тези региони ще има условия за местни интензивни превалявания с количества 20-35 mm, гръмотевични стихии и градушки. Очаква се и намаляване на температурите.

Днес, първо над Западна България, а следобед и над централната част от страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

Над Източна България ще се задържи най-вече слънчево и горещо, а в западната половина от страната ще стартира да нахлува леден въздух. Температурите ще се намалят с 5-7 градуса. Максималните температури ще бъдат в необятен период: от 26 в западните до 36 градуса в източните региони.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури на въздуха ще са сред 28 и 30 градуса, а на морската вода - 24-27 градуса.

В четвъртък температурите на всички места ще се намалят. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии в източната половина от страната.

В петък в Западна България още веднъж ще завали, а в Източна България през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР