Жълт код, предупреждаващ за силен вятър, е в сила за

...
Жълт код, предупреждаващ за силен вятър, е в сила за
Коментари Харесай

Предупреждения за силен вятър в половин България


Жълт код, предупреждаващ за мощен вятър, е в действие за неделя .

Времето ще е най-вече облачно, тук-там с валежи от дъжд. Още сутринта с насочване напразно от северозапад и с усилването му ще стартира да нахлува леден въздух . Вечерта в Западния Предбалкан и котловинните полета в Западна България ще стартира да превалява сняг.

В 15 области на страната през първите часове от денонощието ще духа мощен вятър от юг-югоизток с пориви до 20-25 m/s, който още преди обяд ще отслабне. Предупреждението за евентуална заплаха е в действие за областите: Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Търговище, Шумен, Разград, Силистра и Русе.

Максималните температури също ще са в необятни граници от 3 – 4 градуса тук-там в Западна България до 13 – 14 градуса в източните региони .

В планините ще е облачно и мъгливо и ще вали сняг, а под 1000-1200 метра надморска височина – дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, който след обяд в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. В ниското оптималната температура ще е към 5 градуса, а на 2000 метра минус 2 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР