Жълт код е обявен за 6 февруари в 13 области

...
Жълт код е обявен за 6 февруари в 13 области
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 6 февруари

Жълт код е разгласен за 6 февруари в 13 области на Североизточна и елементи от Южна България поради снеговалежи и виелици, съобщи БГНЕС.
Кодът е в действие за областите Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска, Хасковска и Кърджалийска. Оранжев код е разгласен за черноморското крайбрежие в Бургаска област.
Морето ще бъде бурно с неспокойствие 4-5 бала. Ще духа вятър със скорост 20-24 м/сек (9 по Бофорт), с пориви 25-30 м/сек (10-11 по Бофорт).
Ще вали сняг и ще се образува снежна завивка сред 10 и 15 см в тези области. Ще духа сдържан до мощен най-вече северен вятър и ще има виелици и навявания. След обяд явленията ще отслабват.
Минималните температури в страната ще бъде сред минус 2 и 0 градуса, а дневните сред 0 и 5 градуса. За София минималната температура ще бъде към минус 2 градуса, а оптималната към минус 1 градус.
Над столицата в четвъртък превалявания не се чакат, ще има раздрана облачност.
Заради неприятното време са затворени съвсем всички планински проходи, като при Прохода на Републиката има закъсали ТИР-ове. Цялата настояща информация за рестриктивните мерки можете да видите на уеб страницата на АПИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР