Жълт и оранжев код за валежи и гръмотевични бури е

...
Жълт и оранжев код за валежи и гръмотевични бури е
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за валежи и гръмотевични бури

Жълт и оранжев код за превалявания и гръмотевични стихии е в действие за през днешния ден за цялата страна.Оранжев код е разгласен за областите Благоевград и Смолян, а за останалата част от страната - жълт.

Днес още преди обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици; тук-там явленията ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, от юг-югоизток. Максималните температури ще сред 13° и 18°, в София - към 12°.

Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има и превалявания от дъжд, над към 1500 метра - от сняг, на повече места и съпроводени с гръмотевици в следобедните часове; в Рило-Родопската област има условия явленията да са интензивни. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е сдържан до мощен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 1°.

По Черноморието преди обяд ще е съвсем без превалявания, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат 15°-17°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, вечерта ще стартира да се покачва.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР