Жалбоподателите по шест жалби, висящи пред ЕСПЧ, се оплакват от

...
Жалбоподателите по шест жалби, висящи пред ЕСПЧ, се оплакват от
Коментари Харесай

За грешките на държавата продължаваме да плащаме всички

Жалбоподателите по шест тъжби, висящи пред Европейски съд по правата на човека, се оплакват от неприятните санитарно-битови условия в пандизите и арестите, в които са обитавали през разнообразни интервали от време, и в частност от претъпканост в килиите, съществуване на насекоми/гризачи, липса на пресен въздух и естествена светлина и други

Жалбоподателите повдигат недоволства и от неефективното вътрешноправно средство за отбрана.

Те са предявили искове и са получили компенсации за неимуществени вреди от националните административни съдилища, само че размерът на присъдените компенсации е по-нисък от стандартите на Европейски съд по правата на човека за заслужено обезщетение.

Настоящите тъжби са сходни с делата „ Нешков и други против България “, № 36925/10 и 5 други, 27 януари 2015г.; „ Димитър Ангелов против България ", № 58400/16, 21 юли 2020г. и други и съставляват добре открита процедура на Съда.

В светлината на константната си процедура Европейски съд по правата на човека спомага на страните да реализират другарски съглашения и жалбоподателите одобриха препоръчаните условия на споразуменията.

За извънсъдебното споразумяване на разногласието със подписване на шест другарски съглашения, българското...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР