Жалба срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов е

...
Жалба срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов е
Коментари Харесай

Дадоха Каракачанов на Комисията по дискриминация заради Войводиново

Жалба против вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов е подадена в Комисията за отбрана от дискриминация, заяви пресслужбата ѝ.
 Контрера: Трябват репресии, с цел да решим казуса с ромите  Бутат цялата ромска махала на Войводиново, всички къщи са противозаконни  Младежи пребиха боен от спецчастите с три задачи в Ирак и Афганистан
Поводът е изявлението на Каракачанов в пловдивското село Войводиново след побоя над командоса Валентин Димов. Той бе осъществен от двама млади роми - на 17 година и на 21 година - точно на Богоявление. 33-годишният мъж с три задачи в Ирак и Афганистан зад тила си се прибирал от ритуала по хвърлянето на кръста в Пловдив, когато двамата изскочини на пътното платно. Направил им забележка да се пернат, само че вместо това те се нахвърлили върху него с юмруци и ритници, в това число в главата. Мъжът е в болница, а причинителите - в ареста.

Напрежението в селото ескалира и военният министър отиде на място.

Освен, че разгласи идно срутване на всички къщи в ромската махала, тъй като са противозаконни, във Войводиново министърът съобщи: „ Хората не са длъжни да търпят част от популацията, което има единствено права и не желае да разбере, че има и отговорности и би трябвало да съблюдава закона ”, а също: „ Парадоксалното е, че ромите в България станаха извънредно нагли към този момент. Преди няколко дни набиха служител на реда, преди два дни бият боен. Това не може да продължава повече и търпимостта на българското общество се изчерпа ”.

Жалбата е подадена от съдружие " Единство " - Хасково.

Предстои формиране на произвеждане, установяване на признака за дискриминация и на състава в КЗД, който ще преглежда жалбата. Той има един месец за изследване, който може да бъде продължен с още един по преценка на ръководителя. След това стартира етапа на съвещанията. Случаят може да се реши в едно, само че може да са нужни 5, 6.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР