Жак Семизов от Икономически университет – Варна спечели националния приз

...
Жак Семизов от Икономически университет – Варна спечели националния приз
Коментари Харесай

Възпитаник на ИУ – Варна стана Студент на годината в категория Стопански науки

Жак Семизов от Икономически университет – Варна завоюва националния приз " Студент на годината “ в категория " Стопански науки “. Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) отличава най-успешните и дейни студенти на България. Церемонията за награждаване в 17-ото издание на Националния приз " Студент на годината " се състоя на 1.03.2024 година в столицата. Събитието бе под патронажа на министър-председателя акад. Николай Денков. Той поздрави присъстващите и съобщи, че с цел да бъдеш студент, който ще успее в живота, не е значимо да си вземеш изпитите единствено с петици и шестици, а и да участваш в разнообразни действия. Акад. Денков акцентира също, че половината от Министерския съвет е на тържеството, тъй като от държавното управление желаят да покажат почитание към студентите и Националното посланичество на студентските препоръки.

Конкурсът е основан при започване на 2006 година по самодейност на делегатите в Общото заседание на Националното посланичество на студентските препоръки в България. Основната му задачата е да разпространява, отличава и насърчава достиженията на българските студенти от всички области на висшето обучение пред обществеността.

Тази година за наградата кандидатури са подали 163-ма студенти и докторанти от 35 висши учебни заведения. Жури от водещи специалисти в областта на висшето обучение е определило спечелилите в 15 категории. Всички призьори са с потвърдени достижения в научната, културната, спортната и други действия, свързани с просветителния развой на национално и интернационално равнище.

Победителят в категория " Стопански науки “ Жак Семизов е студент IV курс в Икономически университет – Варна, компетентност,,Счетоводство и одит “. Успехът му е 6,00. Владее aнглийски, съветски и немски език. Той е лауреат в националния студентски конкурс за стипендия " Буров “. Заема първо място в деветнадесетия народен конкурс " Млад икономист “, проведен от Съюза на икономистите в България. Победител е в състезанието " Годишни поименни студентски награди “ в област " Социални, икономически и правни науки “ на Община Варна. Победител е в състезанието " Студент на годината “ към Икономически университет – Варна. Класиран е на второ място в Националния конкурс " Талант на годината “ в категория " Счетоводство и одит “, проведен от TO THE TOP AGENCY. Получава грамота за принос за одобряване на престижа на Икономически университет – Варна, като влиятелна просветителна и научна институция. Участва в редица конференции, кръгли маси и състезания с стопански разработки и получава документи и грамоти за чудесно показване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР