Жаир Болсонару, крайнодесният президент на Бразилия, е поканил сина си

...
Жаир Болсонару, крайнодесният президент на Бразилия, е поканил сина си
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия Болсонару назначава сина си за посланик в САЩ

Жаир Болсонару, крайнодесният президент на Бразилия, е поканил сина си да стане дипломат в Съединени американски щати.

35-годишният Едуардо Болсонару, който сега работи като конгресмен и поучава татко си по външнополитическите въпроси, сподели пред публицисти, че ще одобри поста, в случай че му бъде препоръчан.

Посланическата позиция е свободна от април.

Болсонару беше определен през предходната година след сполучлива акция, която по думите му е била въодушевена от Доналд Тръмп.

Едуардо ще би трябвало да подаде оставка като конгресмен, в случай че поеме посланическия пост. Назначението зависи от това дали сина му ще одобри позицията, сподели президентът.

" Не желая да вземам решение бъдещето му вместо него, в случай че законодателството споделя, че той би трябвало се откаже от позицията си ", разяснява Болсонару.

Едуардо Болсонару е именуван " външен министър в сянка " в бразилското външно министерство поради мощното въздействие, което има върху концепциите за външната политика на татко си, отбелязва Би Би Си.

Както президентът, по този начин и синът му имат проамериканска позиция, нарушавайки обичайна по-предпазлива позиция на Бразилия, а Едуардо е и намерено произраелски надъхан, до момента в който в предишното в Бразилия внимаваше да не обиди арабските страни.

Болсонару употребява няколко членове на фамилията си като публични съветници. Неговият максимален наследник Флавио е сенатор, до момента в който Карлос Болсонару е член на Общинския съвет на Рио де Жанейро.

Тръмп също е прочут с това, че назначава членове на фамилията си на политически позиции. На уеб страницата на Белия дом щерка му Иванка Тръмп е оповестена за консултант на президента, като сферата ѝ на подготвеност е " образованието и икономическото овластяване на дамите и техните фамилии, както и основаването на работни места и стопански напредък ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР