Иззеха 4.5 кубика незаконни дърва при проверки в Монтанско, съобщиха

...
Иззеха 4.5 кубика незаконни дърва при проверки в Монтанско, съобщиха
Коментари Харесай

Иззеха 4.5 кубика незаконни дърва от няколко имота в Монтанско

Иззеха 4.5 кубика противозаконни дърва при инспекции в Монтанско, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
На 16 ноември е получен сигнал в Участък Медковец за осъществяване на противозаконна сеч в землището на селото. При посещаване на сигнала от униформени е открит 24-годишен гражданин на Медковец, който чрез кон и каруца транспортира 1 кубик дърва за огрев от типа " акация ". Те били без контролна горска марка и превозен билет, доказващ законния генезис на дървесината.
Същия ден е сигнализирано за осъществяване на противозаконна сеч, още веднъж в землището на Медковец. При посещаване на сигнала е открит 38-годишен гражданин на Сливовик, който транспортирал с кон и каруца 1 кубик дърва за огрев от типа " акация ". Дървесината била без контролна горска марка и превозен билет, доказващ законния генезис на дървесината. 
В сряда е получен и трети сигнал за нелегално сечене на дърва в землището на Медковец, При посещаване на сигнала е открит 31-годишен гражданин на селото, който транспортирал с каруца транспортира 1 кубик дърва за огрев от типа " акация ", без контролна горска марка и превозен билет. 
Вчера пък, след получен действен сигнал в Участък Брусарци, е осъществена инспекция в частен дом в Княжева махала. При контрола като в двора на парцела, населяван от 67-годишен гражданин на селото са открити 0.5 кубични метра дърва за огрев от типа " акация ", които били без контролна горска марка и превозен билет. 
Същия ден е осъществена инспекция на адрес в Долно Церовене, след подаден сигнал. В парцелът, населяван от 23-годищен гражданин от селото. При инспекцията е открито, че същият съхранява 1 кубик дърва от типа " акация ", без контролна горска марка и документ за генезис. 
На лицата са формирани по 1 акт по Закона загорите, а по случаите са заведени преписки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР