Изявленията на президента на руската федерация по художествена гимнастика Ирина

...
Изявленията на президента на руската федерация по художествена гимнастика Ирина
Коментари Харесай

Руски треньор: В България има бум в художествената гимнастика

Изявленията на президента на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова за съдийството на Олимпийските игри в Токио провокираха полемика в България. Това сподели за ТАСС съветският треньор по биатлон Александър Касперович, който е отпред на българския народен тим за втора поредна година.

Винер-Усманова остана недоволна от съдийството на олимпиадата. В самостоятелния многобой Дина Аверина остана втора след Линой Ашрам от Израел, а при ансамблите България завоюва купата, побеждавайки Русия.

"Разбира се, тук се разискват изказванията на Ирина Винер-Усманова. По отношение на съдийството това е сложен механически тип спорт, тъй че ми е мъчно да преценява. Но успеха тук беше призната с наслада - преди този момент България в никакъв случай не е имала златен орден при ансамблите на Олимпийските игри. В същото време за самостоятелната конкуренция мнозина споделят, че нашите в действителност бяха ощетени ", сподели Касперович.

"Що се отнася до ансамблите, отбелязва се по-трудната стратегия за българския народен тим. Момичетата им са доста мощни и доста внимание се отделя на художествената гимнастика в България. Тя се практикува на всички места, даже на спортната база Белмекен в този момент има 50 девойки. Миналата година бяхме във Варна - там бяха 300. У нас, несъмнено, повече упражняват този спорт, само че в България в този момент има взрив в художествената гимнастика ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР