Изявленията на полски медии и официални лица, че руски ракети

...
Изявленията на полски медии и официални лица, че руски ракети
Коментари Харесай

Москва: Поляците лъжат; Зеленски: Спрете руските терористи!

Изявленията на полски медии и публични лица, че съветски ракети са паднали в Пшеводов в Полша, са провокация. Това разгласи съветското Министерство на защитата, заяви ТАСС.

Целта на тези изказвания е да се стигне до ескалация на ситуацията. Не са нанасяни никакви удари наоколо до границата на Украйна с Полша, твърди още публична Москва.

Според руснаците фотосите от провалите в Полша не дават отговор на ракетите, които те са употребили при днешните си удари.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съветски ракети са блъснали Полша, като добави, че „ терорът не се лимитира до нашите национални граници “.  

" Ударите на територията на Полша — не са случайност, а съзнателно планувано „ здравей “ от Русия, маскирано като „ неточност “. Това се случва, когато злото остава ненаказано и политиците се заемат с " умиротворяването " на агресора ", заяви Михайло Подоляк, консултант на Зеленски.



Президентът Джо Байдън даде обещание цялостната поддръжка на Съединени американски щати в следствието на ракетният удар

Руските държавни медии започнаха да загатват, че в действителност украински, а не съветски ракети са блъснали полска територия. Агенция Риа Новости цитира локален „ боен специалист “, който твърди, че съветските крилати ракети „ не биха съумели да доближат полска територия, само че украинските ракетни системи С-300, функциониращи извънредно, биха могли “.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също разяснява ударите и разгласи, че е разговарял с полския президент Анджей Дуда.

" НАТО следи обстановката и съдружниците се съветват от близко Важно е всички обстоятелства да бъдат открити “, добави той.

Късно във вторник стана ясно, че посланиците на НАТО ще се срещнат до часове по искане на Полша въз основа на член 4 на алианса, споделиха двама европейски дипломати пред западни медии.

Съгласно член 4 от учредителния контракт на алианса членовете могат да повдигат всеки проблем за полемика, изключително обвързван със сигурността на страна членка.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е предложил на полския водач Анджей Дуда „ цялостната поддръжка на Съединени американски щати за подпомагане при следствието на Полша “, заяви Би Би Си.

В телефонен диалог полският президент даде на Байдън настояща информация за следствието на детонацията, която умъртви двама души, а на собствен ред Байдън сподели, че Съединени американски щати имат „ стоманен “ ангажимент към НАТО.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР