Изявленията на Борислав Сарафов и Иван Гешев са меко казано

...
Изявленията на Борислав Сарафов и Иван Гешев са меко казано
Коментари Харесай

Съдия и член на ВСС: Изявленията на Сарафов и Гешев са меко казано смущаващи

" Изявленията на Борислав Сарафов и Иван Гешев са меко казано смущаващи. Изявлението на господин Гешев нагледно сподели какво се случва в прокуратурата и по какъв начин той упражнява личната си власт като основен прокурор “.

Това съобщи извънредно в студиото на bTV Новините арбитър Атанаска Дишева, член на Висшия правосъден съвет.

" Твърденията по тази причина какъв брой телефонни диалози са извършени с магистрати, членове на Висш съдебен съвет, споменаваната на политици и политически сили, някои от които го разочаровали, тъй като било форма на изменничество, други не могли да обяснят държанието си. Идеята, че основният прокурор може да държи сметка и да изисква несъмнено държание от представители на други управляващи единствено по себе си е смущаващо “, добави арбитър Дишева.

" Могат да бъдат изведени данни за дейности или бездействия на основния прокурор, които могат да послужат за формиране на досъдебно произвеждане “, акцентира членът на Висшия правосъден съвет.

Тя посочи, че основният прокурор не е приказвал с съответни имена и дати, само че обстоятелствата могат да бъдат тествани.

" Самата концепция, че може да се вдигне телефонът и да се желае отговорност на всеки административен началник на апелативна прокуратура – той ги избори една по една. Подобно условие за честност и благодарност не подхожда на пълномощията и функционалностите на правосъдните органи и прокуратурата “, акцентира тя.

Съдия Дишева напомни, че има импортирано предложение за освобождението на основния прокурор.

" Има импортирано предложение от шестима членове на прокурорската гилдия за предварителното избавление на основния прокурор от тази служба. По това предложение тече 7-дневен период от през днешния ден. След това би трябвало да се произнесе Пленумът по допустимостта на предлагането. След още седмица да се организира съвещание всъщност. Това значи, че до края на май или 1 юни процедурата би могла да бъде завършена. Възможни са учредения за отлагания – основният прокурор може да изиска събиране на доказателства, чуване на очевидци. Възможно е и по други аргументи – болничен или отсъствия. Производството пред Прокурорската гилдия за дисциплинарно наказване на господин Сарафов ще бъде прегледано в нея “, сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР