Изявлението на вътрешния министър Иван Демерджиев в парламента по повод

...
Изявлението на вътрешния министър Иван Демерджиев в парламента по повод
Коментари Харесай

Прокуратурата скочи на Демерджиев: Откъде знае данни за атентата

Изявлението на вътрешния министър Иван Демерджиев в Народното събрание във връзка на атентата против обвинител №1 Иван Гешев беше посрещнато на нож от прокуратурата.

Министерство на вътрешните работи шефът изясни, че вредите по бронирания джип след гърмежа са незначителни, имало единствено една сачма, която пробила фара. И акцентира, че колата на Гешев е доста по-защитена и сигурна от тази, с която се вози президентът. 

" Вътрешният министър Иван Демерджиев очевидно знае авансово заключенията от назначените експертизи, преди те да са подготвени ", реагира незабавно представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" Той няма достъп до материалите от формираното досъдебно произвеждане. Съгласно наредбите на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) право да разгласяват информация по него имат единствено и само наблюдаващите прокурори, а след тяхно позволение и съответни лица, измежду които той не е ", добави тя пред " 24 часа ".

Разследването се води от екип от следователи от Националната следствена работа (НСлС) под управление на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП). 

" Предстои Европол и други наши сътрудници да подкрепят следствието. Ниската подготвеност или политическата агитация не могат да оправдаят изявления, които са в несъгласие с конституцията и законите в страната ", заключи тя.

Дермеджиев изясни също пред депутатите, че Гешев е пътувал самичък в джипа с защитата си, назначена му от НСО. Така той опроверга първичната версия на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, че обвинител №1 е бил с жена си и двете им дъщери. Още преди да са подготвени експертизите беше сложено под подозрение и другото изказване на Сарафов, че заложената бомба била с 3 кг тротил. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР