„Изявлението на главния прокурор потвърждава тезата на БСП, че МВР

...
„Изявлението на главния прокурор потвърждава тезата на БСП, че МВР
Коментари Харесай

От БСП: МВР се ползва за натиск върху опозицията

„ Изявлението на основния прокурор удостоверява тезата на Българска социалистическа партия, че Министерство на вътрешните работи се употребява за политически напън върху опозиционните сили. Институциите се употребяват за политическа бухалка да притискат хора, които не са членове на ГЕРБ и за нас това е неприемливо “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев пред публицисти в Народното събрание.

„ Кой разпореди на Областна дирекция на МВР-Шумен да желае информация за членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия и какви дейности ще се подхващат от страна на министъра на вътрешните работи? “, попита Стойнев. Той напомни, че преди седмица министър Радев е декларирал в Народното събрание, че извършва това, което му е предписано от Районна прокуратура.

„ Оказа, че тя изобщо не е изисквала такава информация. Министър Радев излъга, а в този момент основният прокурор опроверга “, сподели още националният представител. Стойнев уточни изказване на основния прокурор Сотир Цацаров във връзка дейностите на Районна прокуратура – Шумен:

„ Значителна част от информацията, изискана с писмото на шефа на ОДМВР - Шумен от ръководителя на Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия, гр. София, излиза отвън рамките на предмета на предоставената инспекция от районна прокуратура – Шумен и нужните документи за изясняване на съществуването на данни за закононарушение по член 313 Наказателен кодекс. Събирането на тази информация, като се изключи че е неотносимо към предмета на осъществяваната инспекция, не е възлагано по никакъв метод от прокурора и е подхванато по самодейност на ОДМВР – Шумен “.

„ Как е допустимо в една демократична страна, страна член на Европейски Съюз, да се употребяват силовите министерства за напън върху политически съперници? Това е скандално “, акцентира зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “. Той посочи, че едно е да се желае информация дали даден човек е бил член на партията в избран интервал, друго е да се изисква вътрешна информация, като протоколи от събрания, тактики и кой какво е приказвал.

„ Остро осъждаме държанието на вътрешния министър и желаеме да се подхващат съответни дейности. Да пристигна в Народното събрание и да даде обяснения- по какъв начин са подхванати тези дейности и кой поръча на регионалната дирекция такива наставления и да изисква такава информация. Това е самодейност на някого и метод да се употребяват службите за всяване на боязън измежду членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия “, сподели още Драгомир Стойнев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР