,,Изводите са, че очевидно има пропуски по текущия контрол по

...
,,Изводите са, че очевидно има пропуски по текущия контрол по
Коментари Харесай

Откриха проблеми с качеството на асфалта при 50% от магистралите и скоростните пътища

,,Изводите са, че явно има пропуски по настоящия надзор по време на осъществяването, които водят до това, че допълнително от 50% от обектите има отклоненията от изисукемото качество. Необходимо е да се увеличи качеството на настоящия контрол``, сподели на брифинг министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

Той разгласи резултатите от направените през септември 2023 година инспекции на сектори от републиканската пътна мрежа с профилограф и взетите над 300 сондажни пробни ядки от асфалтови пластове.

Регионалният министър заяви, че са прегледани 13 пътни сектора, които са към момента в гаранционен период. Входа на инспекциите бяха взети 312 сондажни проби, така наречен ядки, посочи министърът.

От 13-те тествани обекта, на четири от тях са им открити проблеми с надлъжна равност. В останалите параметрите дават отговор на условията.

За в този момент в пет пътни сектора нямат никакви отклонения в плановите изисквани, само че в други седем обекта са открити нарушавания от плановите условия и нормативно допустимите параметри за дебелина на пътната настилка. Това уточни Андрей Цеков.

,,Пътната организация изпрати писма до изпълнителите за премахване на откритите дефекти – понижена обща дебелина на асфалтови пластовете. Към момента са подхванати ограничения за премахване на минусите на един от обектите``, разгласи Цеков.

Допуснатите неточности на обектите са местни или систематични, само че инспекциите ще продължат и ще се правят във връзка с всички обекти в гаранции, добави той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР