Изводите и поуките от заседанието на Консултативния съвет за национална

...
Изводите и поуките от заседанието на Консултативния съвет за национална
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 9 април

Изводите и поуките от съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента - това вълнува най-вече днешните печатни издания. Припомняме, че Румен Радев свика КСНС поради корупцията по високите етажи на властта, само че участниците във форума не съумяха да реализират единно мнение в оценките си. Как ще се развие тази тематика, следва да разберем в днешния ден. Преди това - положително утро с новините от вестниците в задатък.
Вестник " Сега "
Призивите за противопоставяне на корупцията се оказаха единствено заслон за битката за власт сред другите политически и институционални артисти в страната, написа " Сега " във връзка КСНС. Държавният глава събра представители на главните политически сили и държавни институции под предлога, че би трябвало да се търсят нови ограничения против корупцията по върховете на властта предвид на аферата „ Апартаментгейт “. Съветът обаче не стигна даже до общо решение, а последвалата го задочна свада сред Радев и премиера Бойко Борисов разкри, че това, което в действителност ги вълнува, е кой ще държи контрола върху държавната антикорупционна комисия (КПКОНПИ).
Вестник " 24 часа "
И още на тематика корупция. Ежедневникът отбелязва, че КПКОНПИ би трябвало да ревизира Елена Йончева и други депутати с лишен имунитет. Вестникът показва, че особено против Йончева има обвиняване в изпиране на 333 000 евро, получени от банкерът Цветан Василев.
Вестник " Труд "
Изданието обръща внимание на огромен аграрни проблем. Става ясно, че сланата и студовете са унищожили огромна част от бъдещата годишна продукция от ябълки, сливи, круши и череши. Експерти в сектора разясняват, че ситуацията е извънредно съществено, като най-критична е обстановката с реколтата в Североизточна България.
Вестник " Монитор "
Всекидневникът осведоми, че случаите на морбили в страната към този момент надвишават 300. Броят на заболелите пораства в Самоков, Ихтиман и София. За това сигнализира проф. Тодор Кантарджиев, народен съветник по микробиология и шеф на Националния център по заразни и паразитни болести.
Напада ни най-опасната западнонилска тресчица в идното лято, заяви още експертът пред Българска национална телевизия. Затова е най-важно ограниченията да се взимат, преди да стартират проблемите. Сега е моментът те да се подхващат, с цел да няма комари във водоемите, защото тъкмо те придвижват инфекцията, добави специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР