Извинявайте, но от сега да се предпоставя, че ще има

...
Извинявайте, но от сега да се предпоставя, че ще има
Коментари Харесай

Николай Денков: Несериозно е да се говори за потенциална конституционна криза

" Извинявайте, само че от в този момент да се предпоставя, че ще има конституционна рецесия ми се вижда много несериозно ", съобщи Николай Денков на излизане от президентството откакто ПП-ДБ върна несбъднат втория мандат на държавното управление.



" Не виждам никаква причина за конституционна рецесия. Има ясни разпореждания в Конституцията, чакам те да се изпълнят ", добави той.

" Най-добре е да има избори 2 в 1, с цел да не се протака процесът и с цел да се спестят най-малко 100 млн. Но несъмнено оттук насетне зависи от мандатоносителя ", добави той.

Той се обърна към медиите и попита:



" А вие не се ли притеснявате, че в институции, които би трябвало да бъдат партийно самостоятелни внезапно се оказва, че има партийни зависи лица и то единствено от единия завършек на политическия набор. Ето това е проблем ", добави Николай Денков.

Денков сподели, че точно за това от самото начало са се опитвали да наложат промени.



" Да не стигаме до обстановка, в която сякаш самостоятелните регулатори се оказват оцветени политически ".

Добави, че това е повода другите другите да откажат да продължат с това държавно управление. Определи като " несериозно " от в този момент да се приказва за конституционна рецесия.

" Ние имам още стъпки от процеса ".

" Дали има отговорни или няма отговорни сега не е въпросът. Въпросът е ние да си извървим конституционните стъпки, тъй че да се проведат избори и да има последващо държавно управление ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР