Извинение към казанлъчани заради манипулативно питане очаква кметът Галина Стоянова

...
Извинение към казанлъчани заради манипулативно питане очаква кметът Галина Стоянова
Коментари Харесай

Галина Стоянова очаква извинение към казанлъчани от съветник на БСП

Извинение към казанлъчани поради манипулативно запитване чака кметът Галина Стоянова от Румяна Друмева, общински консултант от " Българска социалистическа партия лява България ". 
На 20 юни от Друмева е импортирано запитване дали към този момент е показан в община Казанлък бизнес проект от шефа на „ Балканинвест “ ЕООД Петко Карагитлиев, както е заречен на сесията през април. Мотивите на Друмева са, че при неналичието на подобен с натоварването на общинската компания с нови действия може да бъдат компрометирани заложените действия и развиването на сдружението.
От отговора на кмета на Казанлък излиза наяве, че шефовете на общинските търговски сдружения са внесли бизнес проектите в деловодството на общината през първата половина на март тази година. Сред тях е и импортираният от шефа Петко Карагитлиев Бизнес проект за 2019 година на „ Балканинвест “ ЕООД с входящ номер 68-02-9 от 13 март. " Във връзка с отпадане на аргументите за Вашето „ терзание “ бих Ви посъветвала да се извините на жителите за манипулативното Ви запитване ", написа в отговора си Галина Стоянова до Румяна Друмева и припомня, че с пълномощията на общински консултант може да се ревизира фактическото положение на документите в администрацията и, единствено в случай че се установяват неналичия, да бъде запознавана обществеността с този факт и с опасения какво би произтекло от това.
Общинското сдружение, което е предмет на питането на общинския консултант от " Българска социалистическа партия лява България " е „ Балканинвест “ ЕООД. Миналата година кметът Галина Стоянова внесе и съветниците утвърдиха предложение за промени в общинското сдружение. Целта е публичният превоз в Казанлък да се ръководи от общинска, а не от частна компания. Решението е и стъпка към реализирането на плана „ Интегриран градски превоз на град Казанлък - Етап І “, който планува възобновяване и модернизиране на градския превоз със закупуването на 7 електробуса , които да обслужват главните линии, и на 4 двойни зарядни станции , слагане на нови навеси и електронни осведомителни табла на 23 спирки и да се реконструира част от бул. „ Розова котловина ” .
Общата стойност на плана, финансиран по Оперативна стратегия (ОП) „ Региони в напредък ”, е близо 3,69 милиона лв.. От тях европейското финансиране е 2,78 милиона, близо половин милион са национално финансиране и малко над 500 хиляди лв. личният принос на община Казанлък. Очакваше се електробусите да стартират да возят казанлъчани още през втората половина на тази година, само че публичната поръчка за доставката им сега се апелира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР