Известно е от доста време, че човешката дейност има значително

...
Известно е от доста време, че човешката дейност има значително
Коментари Харесай

Човешката дейност променя и близкия космос, при това към по-добро

Известно е от много време, че човешката активност има доста въздействие върху нашата планета. През 20 век човешкото въздействие върху околната среда и климата на Земята става толкоз значимо, че дава мотив някои геолози да приказват за модерната епоха, като за „ Антропоцен “, т.е. за време в което човешката активност е най-силната детерминанта за планетата.

Едно ново проучване удостоверява това, само че за разлика от всички останали, откривателите демонстрират, че с изключение на околната среда на Земята, човешката активност е повлияла мощно и на близкото до земята галактическо пространство. Това което е най-интересно обаче е, че това въздействие е позитивно.

Радио връзките, радиацията от многочислените (особено през предишния век),  нуклеарни опити и други човешки действия, са довели до основаването на бариерен пояс към Земята, който я защищава от високата галактическа радиация.

Изследването е оповестено в списание Space Science Reviews и е направено от англо-американски колектив от Imperial College в Лондон и университета в Мичиган.

Използването на доста ниски радио-честоти (VLF), стартира още в края на 19 век и се разраства изключително през 20 век. Много мощно човешко въздействие върху близкия космос има през 60-те години на предишния век, когато Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики вършат интензивно високопланински опити с нуклеарно оръжие, които създават мощни електромагнитни импулси в атмосферата. Наред с това, основаването на широкомащабни електроразпределителни мрежи също по този начин влияе върху близкото до Земята галактическо пространство. Това води до промени в близката галактическа среда и през днешния ден тя е друга от това, което е била през 19 век.

Съществуването на радиационни пояси към Земята е известен факт още от 50-те години на предишния век. Тези пояси са резултат от заредените частици идващи от слънцето (така наречения „ безоблачен вятър “) и „ хванати “ от магнитното поле на планетата.  Тези пояси са били изследвани от доста галактически задачи, които стартират да откриват и заредени частици идващи като разследване от човешка активност, които способстват за силата на изкуствените радиационни пояси.

Редица опити и наблюдения демонстрират, че при избрани условия радио-комуникационните сигнали в доста ниски честоти могат да въздействат върху характерностите на високо-енергийната радиация в близкия до Земята космос. Последните проучвания демонстрират, че вътрешните граници на радиационните пояси през днешния ден са много по-далеч от повърхността на Земята спрямо 60-те години на предишния век, когато VLF трансмисиите са били доста по-ниски. Това демонстрира, че  VLF трансмисиите които човечеството основава към този момент към 150 години отблъскват радиацията от близкото до планетата галактическо пространство. Това е нещо положително, доколкото отрицателното въздействие на заредените частици върху човешкото здраве и електронните системи е прочут факт.

Учените взели участие в проучването пишат, че като последваща стъпка може да се чака целеустремено потребление на VLF трансмисии, които да създадат близкия космос по-добро място за хората и изключително за тези прекарващи доста време в галактическите станции в орбита към Земята.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР