Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А

...
Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А
Коментари Харесай

Закуска за вечеря

Известно е, че закуската е най-важното хранене за деня. А когато човек не разполага с доста време, ще избра и тя да е бързо приготвена. А какво по-бързо от това да смесиш чаша прясно мляко със зърнени храни?

Зърнените закуски имат доста фенове в целия свят. Толкова доста, че при някои този тип закуска може да размени обяда, даже вечерята. Големи почитатели били и братята близнаци Гари и Алан Кери от Белфаст. Те били толкоз вманиачени, че решили да отворят кафе в Лондон, където да оферират единствено зърнени закуски.

 Закуска за вечеря
© Десислава Пенова

Така се появило заведението Сириъл убиец ( Cereal Killer ). В името му има игра на думи - Cereal Killer (убиецът на зърнени закуски) се произнася тъкмо като serialkiller- сериен палач.

Братята отворили първото си кафе на лондонската улица " Брик Лейн " през 2014-а. Интересът е по-голям от предстоящото и следват заведения на пазара Камдън, в Бирмингам, Кувейт и Дубай.

Гари и Алан оферират над 120 цветни кутии за закуска - от типичен корнфлейкс и " Коко попс " до американските любимци като " Лъки Чармс ". Закуските могат да се комбинират с един от 12-те типа мляко - в това число бадемово и соево. За топинг изборът е всред криспи топчета, бисквитки и всевъзможни други вкусотии от захар и шоколад.

Цената за междинна купа е 6.50 паунда, а за огромна 10.50.

Диетолозите обаче предизвестяват, че със зърнените закуски би трябвало да се внимава, тъй като постоянно съдържат доста захар и мазнини.

 Закуска за вечеря
© Десислава Пенова
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР