Известно е, че тютюнопушенето причинява редица проблеми, свързани с кожата,

...
Известно е, че тютюнопушенето причинява редица проблеми, свързани с кожата,
Коментари Харесай

Отказът от тютюнопушене ни подмладява само след месец

Известно е, че тютюнопушенето предизвиква редица проблеми, свързани с кожата, преждевременни бръчки, петна и други Специалистите предлагат да се откажете от тютюнопушенето колкото по-рано, толкоз по-добре, с цел да сведете до най-малко последствията или даже да обърнете някои от тях.

Винаги виждаме предизвестия за тютюнопушенето, което е обвързвано със съществени болести като рак или сърдечни заболявания. По-малко се разискват последствията за външния тип при пушачите, само че за кожата ни е много значимо да има здрав тип, написа БГНЕС. 

Тютюнопушенето въздейства на външния тип на кожата, като стеснява кръвоносните съдове, намалявайки притока на О2 и хранителни субстанции към нея. Изследванията демонстрират, че хората, които пушат, имат по-малко колагенови и еластинови нишки - протеини, които са основни за здравето и стегнатостта на кожата, съгласно " Healthyline “. 

Освен това тютюнопушенето е обвързвано с пигментация, която може да направи кожата ви да наподобява сива или червеникава. То може също по този начин да аргументи старешки петна и преждевременни бръчки и да утежни кожни болести като псориазис или екзема.

Какво се случва в тялото ви, когато откажете цигарите, разказва в детайли stiripesurse.ro.

Когато откажете цигарите, се появяват редица изгоди за здравето. Всички органи се " усещат " по-добре, настояват специалистите, в това число и " най-големият орган ", който в действителност е кожата.

Подобрява тена и пигментацията

Според проучвания от 2012 година отказването от тютюнопушене може да понижи старческите петна, зачервяването и други признаци на обезцветяване. Проучване от 2013 година повтаря тази констатация, като откривателите стигат до заключението, че зачервяването на кожата и петната доста понижават след отричане от тютюнопушенето.

Намалява признаците на стареене

Малко изследване от 2010 година стига до заключението, че отказването от тютюнопушене е довело до 13-годишно понижаване на " биологичната възраст " на участниците (отнасяща се до външния тип на кожата). Изследователите базират това число на фактори като бляскавост, гладкост, разтегливост и оцветяване на кожата. Въпреки това са нужни още проучвания, с цел да се разбере изцяло по какъв начин отказването от тютюнопушене се отразява на съществуващите бръчки.

Възстановява производството на колаген

Тютюнопушенето въздейства върху производството на колаген, само че този развой може да бъде възобновен след отричане от тютюнопушенето. В малко изследване от 2019 година откривателите откриват, че отказването от тютюнопушене задейства производството на колаген в организма.

Кога резултатите стартират да се виждат

Според проучване от 2019 година признаците на старешки петна и хиперпигментация могат да намалеят в границите на един месец след отричане от тютюнопушенето. Малко изследване от 2013 година също по този начин открива, че оцветяването на кожата, породено от тютюнопушенето, стартира да се трансформира към 4-12 седмици след отричане от цигарите.

Според специалистите обаче продължителността на времето, належащо преди да се видят изгодите, може да варира. Но евентуално можете да очаквате известно усъвършенстване в границите на един месец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР