Известно е, че някои навици, като пушенето и преяждането, са

...
Известно е, че някои навици, като пушенето и преяждането, са
Коментари Харесай

6 всекидневни навика, които могат да навредят на здравето

Известно е, че някои привички, като пушенето и преяждането, са нездравословни. Има обаче и други, които са по-малко явни, наподобяват безобидни и даже минават за потребни.

Да потискате кихавиците

Когато затваряме устата и притискаме носа си, с цел да не кихнем, вътречерепното налягане се усилва доста. Притокът на кръв към мозъка се нарушава, кръвоносните съдове и нервната тъкан се компресират. Това може да докара до главоболие, увреждане на съдовете и даже проблеми със слуха.

Да носите парфюм

Парфюмите постоянно се вършат от синтетични субстанции, защото те създават по-силни аромати и са по-евтини от естествените масла. Някои от тези субстанции могат да причинят зашеметяване, гадене и унесеност. Дразнят очите, гърлото и кожата. По-добре е да замените парфюмите с натурални етерични масла или да ги прилагате единствено в проветриви пространства.

Да си миете зъбите незабавно след хранене

Зъболекарите предлагат зъбите да се мият най-малко 30 минути след хранене. Ако е допустимо, един час. Храната и напитките - изключително по-киселинните - въздействат върху емайла на зъба, както и върху пласта под него (дентин). Движението на четката за зъби вкарва киселинните съставки по-дълбоко в емайла и по-близо до дентина. Това може да докара до сензитивност на зъбите и да повреди емайла.

Да употребявате постоянно антибактериален сапун

На повърхността на кожата живеят доста потребни бактерии, които спомагат за предпазването ѝ. Ако прекомерно постоянно използваме антибактериален сапун, стерилизираме ръцете си, което на собствен ред основава опция за нахлуване на нездравословни бактерии. Дерматолозите предлагат потреблението на антибактериален сапун на местата, където имаме рани и драскотини. Не го използвайте, с цел да миете ръцете си повече от два пъти седмично.

Да носите тесни дънки

Да, в тях изглеждаме ужасно. Но даже когато престанем да го усещаме, те не стопират да стягат притискат кожата и нервните окончания. Това може да докара до проблеми с нервната система. Намаленият приток на въздух към краката също така може да аргументи сърбеж и изтръпване.

Да пиете доста фрешове

Да, прясно изцедените сокове са потребни, само че в умерени количества. Те са цялостни със захар. Да, естествена плодова захар, само че без фибри, които да забавят усвояването ѝ. Така глюкозата в кръвта внезапно се повишава, което не по никакъв начин целесъобразно, и още нещо – оставате гладни. Затова е по-добре да ядете плодовете. Един от препоръките на диетолозите е „ да не пием калориите си “. Някои сокове, да вземем за пример гроздовият, са доста непрепоръчителни за диабетици или хора на диета.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР