Известно е, че конете са социално интелигентни животни. Те са

...
Известно е, че конете са социално интелигентни животни. Те са
Коментари Харесай

Конете разбират израженията ни и ги запомнят

Известно е, че конете са обществено интелигентни животни. Те са способни да разчитат даже най-леките промени в позата и настроението на индивида.

Пример е конят Умният Ханс. През предишния век той станал прочут с това, че като че ли разпознавал числата и даже можел да счита. Но в действителност просто реагирал на незабележимите промени в притежателя си.

Сега учените от Университета на Съсекс и Университета на Портсмут откриха, че по лицата ни конете разпознават в какво въодушевление сме. Животните запомнят изражението и при идната ни среща то ще дефинира държанието им към нас. И освен това.

По време на извършените опити, на конете били показвани фотоси на хора. Няколко часа по-късно те се срещали, като индивидът бил инструктиран да се появи и остане с неутрално изражение. В това време била следена реакцията на животното.

Когато конят срещал човек, който на фотографията бил навъсен, той реагирал отрицателно, а сърдечният му темп се учестявал.

 Снимка 353365

Друго забавно изобретение било, че когато виждат заплашителна физиономия, конете обръщат главата си по този начин, че да гледат фотографията с лявото си око. Това евентуално се дължи на обстоятелството в кое полукълбо от мозъка се обработва информацията за заплаха.

Известно е, че някои други домашни животни, като кучетата и даже овцете, също са способни да запомнят елементи от човешките лица и да реагират по избран метод на тях. А колкото повече научаваме за логиката на психиката на животните, толкоз по-сложни и забележителни същества се оказват те, а опознаването им е в действителност вълнуващо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР