Известно е, че чаят е полезен за организма, особено когато

...
Известно е, че чаят е полезен за организма, особено когато
Коментари Харесай

Как да направим чая наистина здравословен

Известно е, че чаят е потребен за организма, изключително когато го пиете постоянно. Според изследвания, пиенето на чай може да понижи риска от хронични болести и даже да спомага за подсилване на костите. Учените настояват, че всичко е обвързвано с огромното количество антиоксиданти в чая, които имат противовъзпалителни свойства.

„ Истинските чайове “, измежду които черен, зелен, улун или бял се получават от листата на растението Camellia sinensis. Напитките, които мнозина знаят като билкови чайове( лайка или ройбос), в действителност са настойки. Класическите чайове се разграничават между тях по метода на обработка: черните чайове се оставят да ферментират часове преди валцуването и сушенето, което прави цвета им по-богат. В същото врем белите и зелените чайове са направени на пара.

Независимо от сорта, специалистите поучават да го пиете свеж, с цел да извлечете цялостната изгода от флавоноидите. Пиещите мразовит чай могат да прибавят към него няколко капки лимонен сок, което спомага за запазването на неговите антиоксидантни свойства. Според специалиста Крис Кейсън, когато приготвяте чай, би трябвало да спазвате няколко елементарни правила, с които можете да извършите напитката допустимо най-полезна.
 Високото кръвно налягане може да се понижи с чай Високото кръвно налягане може да се понижи с чай
Диетата играе извънредно значима роля в предварителната защита на хипертонията. Някои хранителни артикули имат способността да понижат риска от ра...

Вид чай

На първо място, той посъветва да си купите насипен чай и да не купувате готовите торбички. Чаените листа имат потребност от пространство, с цел да развият аромата си, изяснява Кейсън.

Вода

Хубаво е да обърнете внимание и на водата, в която се варят чаените листа. За подготвяне на напитката е най-добре да се поставя изворна или филтрирана вода, която има оптимално количество минерали. В същото време минералната вода може да провокира неприятна миризма на чая, когато влезе в контакт с неговите съединения, а дестилираната вода прави напитка с безпаричен усет, прибавя Кейсън.

Също по този начин не забравяйте за температурата на водата. Например, черен, улун или билков може да се вари с прясно преварена вода, а зелен или бял - при температура 70-80 ° C.
 Направете си чай от черница! Вижте лечебните му свойства. Направете си чай от черница! Вижте лечебните му свойства.
Знаехте ли че листата на един обичан от детството ни плод са извънредно потребни за цялостното здраве на тялото ни? И единственото коет...

Идеалното количество

Кейсън предлага потреблението на 1,5 до 2 чаени лъжички чай на чаша, в случай че има по-големи листа, и една чаена лъжичка за подготвяне на чай с по-плътни, по-компактни листа.

Време за варене

Според специалиста, напитката би трябвало да се вари задоволително дълго, с цел да се появи ароматът, само че не толкоз дълго, че в нея да доминират танини и други съединения с противен и нагарчащ усет. Обикновено черният чай и по-тъмният чай улун би трябвало да се варят от 3 до 5 минути, до момента в който зеленият, белият и по -светлият чай улун би трябвало да се вари за най-много 3 минути, сподели Кейсън.

Днес зеленият чай се смята за най-хубавият. Многобройни изследвания и диетолози споделят, че тази напитка е потребна с огромното количество антиоксиданти, което оказва помощ за попречване на хронични болести.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР