Известният руски военен блогър и бивш вътрешен министър на самопровъзгласилата

...
Известният руски военен блогър и бивш вътрешен министър на самопровъзгласилата
Коментари Харесай

Съд в Москва: Игор Стрелков остава в ареста до септември

Известният съветски боен блогър и някогашен вътрешен министър на самопровъзгласилата се „ Донецка национална република " Игор Гиркин ще остане в ареста до 18 септември.

Това решение взе арбитър в областен съд в Москва, заяви съветската държавна осведомителна организация РИА Новости в петък.

Гиркин, който е по-известен с бойния си прякор Стрелков, намерено подлагаше на критика неуспехите на съветската войска в Украйна и даже самия съветски президент Владимир Путин.

Адвокатът му изиска от съдията мярката „ домакински арест " с аргумента, че не съществува риск от бягство и че подсъдимият има сърдечно заболяване.

„ Наскоро ми сложиха диагноза ангина пекторис от 2-ра степен, за жалост не съумях да получа болничен лист ", сподели Гиркин пред съда, представен от Си Ен Ен и добави: „ Но аз одобрявам нужните медикаменти всеки ден. Затова, естествено, бих желал домакински арест ".

Прокуратурата изиска мярка за неотклонение „ задържане под стража ", заявявайки, че има риск подсъдимият да избяга, защото познава способите на конспирацията и има връзки в правоприлагащите органи.

„ Изявлението на следователя, че мога да се укрия в чужбина, е искрено неуместно, търсен съм от Интерпол в множеството страни по света, наказан съм от Хагския арбитражен съд на пожизнен затвор ", сподели от своя страна Гиркин, визирайки присъдата за свалянето на полет MH-17 на Малайзийските авиолинии над източна Украйна.

„ В никакъв случай няма да се укрия от следствието и съм подготвен да пазя правата си в съда ", добави Гиркин, наблягайки че живее край Москва и в никакъв случай не се е укривал от съветските правоприлагащи органи.

Той е арестуван по обвиняване за обществени апели към екстремистка активност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР