Известният руски музикант, композитор, продуцент и основател на популярната руска

...
Известният руски музикант, композитор, продуцент и основател на популярната руска
Коментари Харесай

Мистериозен инцидент или опит за убийство: Известен музикант е между живота и смъртта

Известният съветски музикант, композитор, продуцент и създател на известната съветска поп група „ На-на” Бари Алибасов бере душа в московска болница, откакто преди два дни пи сода каустик, мислейки, че течността е плодов сок. С тази вест гръмнаха международните медии.

Бари Алибасов
Зад нелепата случайност обаче в действителност може би се крие опит за ликвидиране освен това от доведената му внучка Анна Шукшина-Трегубова, която е родна внучка на фамозния съветски публицист, сценарист и артист Василий Шукшин, чийто най-известен филм е „ Калина Алена”.

Причина за мистериозното отравяне на 72-годишния Бари Алибасов може да е имотният спор сред неговата сегашна брачна половинка 80-годишната Лидия Федосеева-Шукшина, която беше женена за Василий Шукшин, и нейните деца и внуци, недоволни от скорошния й брак с музиканта, настояват осведомени със комплицираните фамилни връзки на съветските звезди.
На 4 юни Бари Алибасов бе докаран в тежко положение в токсикологията на московската болница за незабавна помощ „ Склифасовски”. По информация на неговия пиар Сергей Горожанкин продуцентът е погълнал мощно отровния и корозивен съветски препарат за отпушване на тръби и канали „ Крот”, съдържащ сода каустик и калиев хидроксид. Алибасов има най-висока степен изгаряне на хранопровода, стомаха и дихателните пътища. Според лекарите има заплаха за живота на музиканта, въпреки че той е в схващане и е на независимо дишане, прецизира lupa.bg.


Бари Алибасов

В тайнственост е обгърнат методът, по който продуцентът е изпил отровата. Според изказванията на пресаташето му Бари, който имал проблеми със зрението, погълнал препарата за отпушване на тръби, който стоял в работното му студио му, без да прочете етикета, мислейки, че това е плодов сок. Медии обаче настояват, че в действителност отровата била сипана в стъклена чаша, която някой мистериозно сложил на масичка в хола на квартирата му и Алибасов я погълнал, взимайки я за вода.

Появиха се и изказвания, че Бари бил мъртво пийнал и до момента в който търсел в жилището си водка попаднал на отровния препарат, мислейки, че е водка. Засега се отхвърлят версиите за опит за самоубийство.

Инцидентът стана два дни преди известният композитор да навърши 72 години. Бари Алибасов е роден в град Чарск в Казахстан. Има татаро-казахски генезис. И през днешния ден вместо за чества създателят на "На-на " повика нотариус в болничното заведение, с цел да напише ново наследство. Музикантът оставя 9-стайното си жилище в един от най-престижните квартали на Москва, както и още два парцела, на сина си Бари Алибасов-младши.

Собственици на креативното завещание на групата „ На-на” стават нейните членове Владимир Политов и Вячеслав Жеребкин, а вилата в Подмосковието, на стойност половин милион $, става владеене на последната му шеста законна жена Лидия Федосеева-Шукшина. Тя наследява и притежаваните от брачна половинка й акции в разнообразни предприятия и скъпи бумаги на стойност 2 милиона $.


Бари Алибасов дружно със брачната половинка си Лидия Федосеева-Шукшина

Същевременно съветският артист Станислав Садалски хвърли бомбата, заявявайки, че въобще не би се учудил, в случай че доведената му внучка Аня му е дала чаша с отрова, имайки поради комплицираните й връзки с баба й Лидия. Самата Анна Шукшина незабавно отхвърли тези обвинявания и ги назова „ подли”. Тя обаче не отхвърли, че е била афектирана на баба си, която преди време не пожела да й припише едно от обширните си жилища в Москва и избра да живее там с последния си брачен партньор Бари Алибасов. Според Анна връзките й с отровения продуцент били студени и тя не общувала с него, само че въпреки всичко обществено изрази страдание от случилото се.

Иначе в известната фамилия Шукшин от дълго време се съдят за парцели и се карат за пари. Така да вземем за пример внучката на писателя и втората му брачна половинка Лидия - Анна продаде едно от жилищата на баба си в Санкт Петербург, до момента в който тя бе на отмора в България. А по-късно майка й Мария заведе дело в съда против щерка си.


Дъщерята на Лидия Шукшина - Мария (вдясно) и внучката Анна се съдят за парцели

След гибелта на Василий Шукшин Лидия, въпреки да има още няколко брака, резервира неговата фамилия. Нейните три дъщери и многочислени внуци настръхнаха около сватбата й с Бари Алибасов през ноември предходната година. Двамата живяха на брачен начала 20 години, въпреки понякога да се разделяха и още веднъж да се събираха. Роднините на Лидия Шукшина заподозряха по-младия й пети брачен партньор, че желае да постави ръка на нейното благосъстояние. Самият продуцент неколкократно отхвърли това и съобщи, че е задоволително богат, с цел да му трябват пари и парцели.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР