Известният руски лечител Юрий Хван е основател на школата по

...
Известният руски лечител Юрий Хван е основател на школата по
Коментари Харесай

Мислите и емоциите са инструменти за управляване на организма ♥ Юрий ХВАН

Известният съветски врач Юрий Хван е създател на школата по Сам Чон До в Петербург, през която са минали над милион души, осъзнали и почувствали чудодейната мощ на хилядолетните източни обичаи в лекуването без медикаменти. За хармонията сред физическото и духовното здраве, силата на мислите и страстите, назаем от книгата му „ Десетте златни правила на щастието “ (Изд. „ НСМ-Медиа “).

~ Мисли вместо лекарства 

Как тъкмо ще управлявате организма си и всички благотворни процеси, ориентирани за възобновяване му? Какви принадлежности ще ви потрябват? Един от инструментите са вашите мисли. Хайде да осъществим едно упражнение, което образно ще ни покаже по какъв начин става това. 

Упражнение „ Сърце “ 

Представете си, че върху дланите ви лежи вашето сърце - взели сте го в ръце и сте го поставили на дланите си. Гледайте втренчено в средата им. Представете си там облика на вашето горещо и мощно сърце. Какви са чувствата ви? Ето, дланите ви се затоплят. Усещате ли туптене? Може би даже леко мравучкане? Какво значи това? Клетките са получили информация, че сърцето ви се намира на дланите ви. И послушните ви клетчици незабавно са почнали да копират работата му - да пулсират. А в този момент направете от това огромно сърце мъничко. И го поставете на показалеца си. Внимателно го гледайте. Представете си сърцето си там. Какви са чувствата ви? Същите: туптене, топлота, мравучкане... И в региона на показалеца клетките извършват същите функционалности. 

Ако имате тахикардия, аритмия, интензивен пулс и така нататък въображаемо поставете сърцето си сред дланите и му говорете с обич нежни думи 50-60 секунди. Ще почувствате по какъв начин още в първите 10-15 секунди то ще се успокои. Всеки път ще ви се получава все по-бързо. Но помнете: това е единствено незабавна, най-необходима помощ. Сърдечно-съдовата система може да се възвърне единствено със специфични извършения. 

~ Емоциите са най-хубавият лекар! 

Наред с мислите ще използваме и страстите като не по-малко ефикасен метод да управляваме тялото. Спомнете си дали сте изпитвали положение, когато сте могли да си съберете мислите (колкото и да се мъчиш, в главата ти е цялостна каша!)? Представете си - седите в сходно положение на работа... Представихте ли си? За какво мислите? Мъчите се да се концентрирайте, а мислите за печката - изключихте ли я или забравихте, за сина ви - къде ли се шляе гладен... Мислите са като пасажерите на гарата - 10 души влизат, 10 излизат. Много е мъчно да се спреш на една мисъл, тъй като тя повлича след ceбе си друга, а тя - идната и така до безспир, към този момент не с спомняш защо искаш да мислиш. А страстите са по-трайни. 

~ Натрапчиви страсти

Да предположим, че сутринта на път за работа ви блъсва чужд, настава ви и без да се извини, побягва нататък. Настроението ви незабавно се скапва, а преди този момент е било прелестно, пролетно. Всякакви идиоти тичат по улиците, пък и се блъскат! Отивате на работа и разказвате на сътрудниците: представяте ли си какъв безсрамник, даже не се извини! Вечерта у дома повтаряте описа си, на другия ден обяснявате на съседите... Ако у дома няма никого, поставяте котката на стола и й проглушавате ушите, още повече че не може да прекъсне речта ви (шегичка!). 

Минава цяла седмица, а вие току си спомняте за произшествието. И настроението ви се скапва, вкисвате се, даже главата ви заболява. А оня кавгаджия къде е? Отдавна е избягал от живота ви и несъмнено в никакъв случай повече няма да го срещнете, а може и в Космоса да е отлетял... 

Всички наши прекарвания - и отрицателните, и позитивните, се отразяват на здравето ни, уповавам се, че няма да го оспорвате. 

А на нас са ни нужни устойчиви положителни страсти. Често чуваме за някого: „ Мъката я състари преди време “ или „ Тя се върна от отпуск отпочинала и подмладена “. Излиза, че страстите не са по-слаби от мислите и също могат да ръководят тялото и процесите в него. Пък и вие самите нееднократно сте чувствали, че от обхваналата ви наслада като че ли 10 години са паднали от плещите ви, а от тъга - сте се състарили. 

Спомнете си упражнението „ Усмивка “. Какво правехте? Усмихвахте се. С каква цел? За да предизвикате наслада. Тоест изкуствено предизвиквахте избрана страсти у себе си. Значи: Емоциите също могат да се ръководят. Как, по какъв метод го правехте? Разтегляхте лицето си в усмивка, т.е. задействахте мускулите. 

Не единствено страстите са способни да ръководят тялото, а и мускулите са в положение да ръководят страстите. Тук работи правилото на противоположната връзка. Започвате да се усмихвате случайно и ви обгръща същинска наслада, вие самите я предизвиквате с усмивката си. 

Да, вие сте подготвени да извършите напълно верен извод: мускулите на тялото - „ мускулният корсет “ са инструмент, който ще употребявате, с цел да задействате самовъзстановителните процеси на организма си. С помощта на мускулната система елементарно ще управлявате тялото си. Каквото и да вършиме, в каквото и положение да се намирате, рефлексите работят. 

Можете да изпитвате най-различни страсти, когато се трудите (например пишете нещо или чертаете), само че ръцете ви извършват своята работа. Слагате залък в уста, даже трохичка - през това време може да се ядосвате, да се карате, челюстите ви все едно ще работят, ще дъвчат. 

В мислите ви може да е безпорядък, а ръцете и мускулите ви в същото време автоматизирано извършват програмата си. Клетките са получили заповед: да гладят бельото, да търкат с ютията - и толкова! Мускулите извършват, а вие можете или да пеете от наслада, или, противоположното, да плачете от гняв. 

Мускулите са вашият правилен асистент и щом вие pазчитате на тях, какви би трябвало да бъдат? 

Правилно - мощни, развити. Мускулите са вашето второ сърце. Ако те са отпуснати, меки - и сърцето ще е едва. Третото ви сърце - това са вашето схващане, вашите мисли. Ако второто и третото „ сърце “ не работят, натоварването върху главното сърце доста се усилва. Сега ясно ли ви е по какъв начин да възстановите сърцето си? 

От: „ Десетте златни правила на щастието “, Юрий Хван, изд. „ НСМ-Медиа “
Картина: DALL-E

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР