Известният режисьор и оператор Карлос Карвальо, популярен със заснемането на

...
Известният режисьор и оператор Карлос Карвальо, популярен със заснемането на
Коментари Харесай

Режисьор бе убит от жираф по време на снимки в Южна Африка

Известният режисьор и оператор Карлос Карвальо, известен със снимането на филми за дивата природа, загина след " съдбовно навлизане на жираф на снимачната площадка ", оповестява CNN.

" С натъжено сърце би трябвало да съобщим за гибелта на Карлос Карвальо ", се споделя в изказване на филмовата компания Calla Crew във Фейсбук.

Компанията със седалище в Южна Африка съобщи, че Карвальо е снимал филм в Glen Afric Country Lodge в сряда, когато се е случил случаят. Веднага е бил закаран в болницав Йоханесбург, само че е умрял от нараняванията си.

От управата на Glen Afric Country Lodge обявиха, че се прави без значение следствие на гибелта на режисьора.

Инцидентът се случил след финала на фотосите, а жирафът е бил изведен от снимачната площадка. Карвальо се опитал да направи спомагателни фрагменти с жирафа, наименуван Джералд, когато животното е обърнало глава и го е блъснало, евентуално сопнато от близкото му наличие.

Карвальо е получил прелиминарен инструктаж по сигурността, само че се е втурнал прекомерно покрай жирафа, декларират от управата.

" Ръководството и личният състав на Glen Afric са надълбоко опечалени от тази акцидент и се причисляват към продуцентската компания, с цел да изкажат откровените си съболезнования към фамилията и приятелите на оператора ", се споделя в изказването.

През 2003 г. Карвальо печели премия в Кан, поради обществено обръщение, с което насочва публичното внимание към проблемите на децата в Южна Африка. Той е снимал и пърия игрален филм, създаден в Лесото -  " The Forgotten Kingdom " (2013).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР