Известният портрет на Мерилин Монро от Анди Уорхол ще бъде

...
Известният портрет на Мерилин Монро от Анди Уорхол ще бъде
Коментари Харесай

Продават на търг портрет на Мерилин Монро за рекордна сума

Известният портрет на Мерилин Монро от Анди Уорхол ще бъде препоръчан на търг през май при първична цена от 200 млн. $.

Това трансформира творбата на американския художник в най-скъпото произведение на изкуството на 20 век, продавано на търг, оповестява Агенция Франс Прес.

Портретът е рисуван от Уорхол през 1964 година

Това "е най-значимата картина на 20 век, която ще бъде продадена на търг ", показват от аукционна къща Christie's, която ще организира търга.

Портретът на Мерилин Монро принадлежи на фондацията на швейцарците Томас и Дорис Аман, които са брат и сестра.
View this post on Instagram
A post shared by BTS - Behind The Story (@uptotheminute.bts)

Приходите от продажбата му ще бъдат дарени за "подобряване на живота на децата по света посредством здравни и просветителни стратегии ".

Рекордът при продажба на произведение на изкуството на търг е подложен в Ню Йорк през ноември 2017 година, когато "Спасителят на света " на Леонардо да Винчи е продадена за 450.3 милиона $. Отново аукционна къща Christie's стои зад продажбата на платното, изобразяващо Христос.

"Жените на Алжир " на Пабло Пикасо пък държи върха за най-скъпа творба от 20 век. Тя е продадена през май 2015 година на търг на Christie's за 179.4 милиона $.

Анди Уорхол е американски художник, водещ представител на течението поп арт. Той има сполучлива кариера като илюстратор на реклами, също така е кинорежисьор, звукозаписен продуцент и публицист. Той рисува потретът на Мерилин Монро през 1964 година
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР