Известният пловдивски фотограф Димитър Дардов беше доведен в съдебната зала

...
Известният пловдивски фотограф Димитър Дардов беше доведен в съдебната зала
Коментари Харесай

Пловдивският фотограф Дардов не иска да стои в ареста, съдът гледа мярката му за неотклонение

Известният пловдивски фотограф Димитър Дардов беше доведен в правосъдната зала с белезници и под засилена правосъдна защита. Той апелира пред Окръжен съд – Пловдив наложената му мярка за неотклонени „ задържане под стража ”, избрана от Районния съд преди седмица.
Прочетете още
Срещу фотографа са повдигнато две обвинявания – за блудничество с малолетна и за основаване и държане на нецензурен материали на лица ненавършили 18 години.

Защитата на Дардов е поета от юрист Йордан Давчев, който пожела от съда да се допусне като очевидец дамата на обвинения, с цел да бъде  избрана общата характерност на фотографа. 

Пред съда юристът показа Грамота за присъединяване в конкурс, благодарствено писмо от читалище, както и разпечатки от Facebook страницата на фотографа с определени благодарствени адреси от клиенти, както и 2 броя удостоверения за раждане на децата му.

На въпродс пред правосъдната зала дали е отговорен, обвиненият Дардов заяви- " к атегорично не ". 

Както  TrafficNews  съобщи, 42-годишният фотографът бе задържан преди седмица, откакто при обиск, у него са открити нецензурен материали. В следствие са открити доказателства и за осъществени блудствени дейности със 7-годишно момиченце.

Установено е, че през 2021 година,  във вила на Върховръх, позната на Дардов оставила щерка си да я гледа. Според обвиняването, фотографът се е възползвал и е блудствал с детето.

Той е притеглен като обвинен и за това, че на 10 октомври 2023 година в жилище в Пловдив е държал за себе си фото и видеофайлове, представляващи нецензурен материали, за които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

По искане на прокуратурата Районен съд го е задържал под стража, което решение се апелира сега пред въззивната инстанция.

Разследването по случая е извършено от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Дардов бе измежду търсените фотографи в града, прочут е със сватбените и абитуриентските си сесии. В формалния си уебсайт оповестява, че е снимал над 1340 сватби в България и чужбина. Не крие обстоятелството, че е снимал и 11 сватбени тържества на чиновници на Национална агенция за приходите. 

Записванията за абитуриентските фотосесии за така наречен " Клас на Дардов " се вършат година по-рано. Занимава се и с портретна снимка.

Според информация на  TrafficNews  Дардов е поставял скрити камери в съблекални и сервизни пространства по време на сватбените тържества, които е заснемал. Младоженци, които не се възползвали от услугите му, били посетени от Национална агенция за приходите, след сигнал от фотографа за нелегално добити средства. 

Полицаи, профилирани в следствие на киберпрестъпления, търсят и други нецензурен материали, снимани от фотографа. 

По-късно през днешния ден очаквайте и решението на съда.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР